17 травня 2021 р. 14:25

Кожне дев'яте дерево з інвентаризованих в центрі Одеси планують замінити

Кожне дев'яте дерево з інвентаризованих в центрі Одеси планують замінити

Кожне дев'яте дерево в Одесі знаходиться в незадовільному стані, тож наразі в мерії планують зносити ці дерева та висаджувати нові на їх місці. 

Про це повідомила директорка департаменту міського господарства Одеської міської ради Наталя Мостовських

За її словами, наразі в місті продовжують фіксувати дані в мапі зелених насаджень. На сьогодні туди внесені 5 тисяч 177 дерев, з яких:

  • 3 тисячі 339 - у доброму стані;
  • 1 тисяча 246 - у задовільному стані;
  • 592 дерева - в незадовільному стані.  

Вона також зазначила, що вже інвентаризовані вулиці в історичному центрі Одеси. З квітня на мапу вносять дані про роботу з корчування та обрізання дерев. 

До мапи вносять всі зелені насадження міста. 

Між тим директорка юридичного департаменту міської ради Інна Поповська попросила прискорити визначення на мапі саме балансоутримувача того чи іншого дерева. На її думку, це в подальшому дозволить запобігти зобов'язанню виконавчого комітету відшкодовувати збитки, завдані автівкам містян падаючими деревами. 

"Вже стикалися ми з ситуаціями, коли дерево пошкоджувало машину, й на суді з'ясовувалося, що воно не має балансоутримувача. Судді вважають, що відповідальний за це виконком, тож виконком і має відшкодовувати. Між тим найчастіше це дерева, що знаходяться на прибудинкових територіях, тож мають бути певно на балансі ОСББ ( об'​єднання співвласників багатоквартирного будинку. - Ред.) тож ОСББ і мав би відшкодовувати", - зазначила вона. 

Нагадаємо, що мапа зелених насаджень запрацювала в червні минулого року. ЇЇ розробила компанія SoftPro за позабюджетні кошти.

В квітні 2020 року тодішній директор департаменту міського господарства Одеської міськради Дмитро Жеман заявив, що департамент отримав вже готову мапу зелених насаджень міста і співробітники комунального підприємства «Міськзелентрест» почали вносити туди інформацію.

У лютому він заявив, що в департаменті готують інтерактивну карту зелених насаджень.

А в жовтні 2019 року комунальне підприємство «Міськзелентрест» заявило про намір впровадити систему моніторингу зелених насаджень. На мапу зелених насаджень планують нанести всі дерева міста з описом, фото і інвентарним номером.

Поділитися