17 травня 2021 р. 22:03

Комітет парламенту не підтримав подання прем'єра про відставку міністра охорони здоров'я

Комітет парламенту не підтримав подання прем'єра про відставку міністра охорони здоров'я

Парламентський комітет з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування не підтримав проєкту подання прем'єр-міністра Дениса Шмигаля про відставку міністра охорони здоров'я Максима Степанова і залишив це питання на розгляд зали.

Таке рішення комітет ухвалив за підсумками позачергового засідання в понеділок.

Подання Шмигаля про відставку Степанова, зокрема, підтримали сім депутатів, сім - утрималися, один виступив проти.

Як повідомлялося з посиланням на спікера парламенту Дмитра Разумкова, позачергове пленарне засідання Верховної Ради, яке відбудеться о 16:00 вівторка, буде присвячено кадровим питанням.

"Це позачергове засідання стосуватиметься трьох речей. Це питання кадрові: написали заяви за власним бажанням - це пан Криклій і пан Петрашко, є подання прем'єр-міністра України, що стосується пана Степанова", - сказав він.

Нагадаємо, у лютому Печерський районний суд закрив через закінчення строків справу у відношенні міністра охорони здоров'я Максима Степанова, якого Рада адвокатів міста Києва звинувачувала у порушенні вимог Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» в частині строків надання відповіді на адвокатський запит.

У листопаді минулого року міністр охорони здоров'я України Максим Степанов повідомив, що не збирається відмовлятися від цієї посади на користь крісла в Одеській обласній раді, куди його обрали за результатами виборів. В депутати Одеської облради Максим Степанов пройшов від партії «Слуга народу», очоливши цей список.

У липні минулого року постанову про звернення Верховної Ради України до Кабінету Міністрів України щодо звільнення міністра охорони здоров'я України Максима Степанова зареєструвала в парламенті група з 90 нардепів.

Верховна Рада України повторно розглянула питання про призначення міністром охорони здоров'я країни колишнього голови Одеської обласної адміністрації Максима Степанова в березні минулого року та призначила його на посаду.  

До того депутати Верховної Ради України відмовлялися призначати екс-голову Одеської обласної державної адміністрації Максима Степанова.

Поділитися