10 липня 2021 р. 14:52

Комісія НСЖУ перевірить одеську філію після видачі журналістського посвідчення депутату

Комісія НСЖУ перевірить одеську філію після видачі журналістського посвідчення депутату

12 липня в Києві відбудеться спеціальне засідання секретаріату та ревізійної комісії Національної спілки журналістів України.

Про це повідомляє Суспільне.

Голова НСЖУ Сергій Томіленко поінформував, що планується розглянути питання щодо репутаційних втрат через резонансні вступи окремих громадян, зокрема одеського депутата від партії ОПЗЖ Володимира Корнієнка.

По тим філіям, де зафіксовані подібні інциденти, тривають перевірки. Одеський осередок НСЖУ не став виключенням.

За словами Томіленка, наразі спілка вимагає від керівництва одеської регіональної організації повну документацію та аргументацію щодо останніх резонансних вступів. 

Крім того, голова спілки зазначив, що на запланованому засіданні розглянуть питання щодо посилення відповідальності за прийом до спілки людей, які мають репутаційні ризики для організації.

Щодо вступу до спілки журналістів одеського депутата Володимира Корнієнка, голова НСЖУ заявив, що вважає таке рішення безпідставним.

"Людину, яка відкрито займається політичною діяльністю, є депутатом, не потрібно додатково наділяти журналістським статусом. Але оскільки ми демократична організація, вступ за статутними правилами регулюється саме регіональними філіями", – наголосив Томіленко.

Нагадаємо, 3 липня депутат Одеської міської ради від партії "Опозиційна платформа — За життя" Володимир Корнієнко повідомив про вступ до Національної спілки журналістів України.

Представники ЗМІ звернулися до голови Національної спілки журналістів України Сергія Томіленка з проханням прояснити ситуацію.

Поліція пообіцяла опублікувати стан розслідування всіх злочинів проти журналістів на Одещині.

Зазначимо, що протягом року (за липень 2020 - червень 2021) Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів (Асоціація УМДПЛ) задокументувала 107 випадків нападів на громадських активістів. Згідно з результатами моніторингу, найбільше випадків переслідувань зафіксовано щодо незалежних журналістів - 44.

Поділитися