20 серпня 2021 р. 17:07

Колишній очільник адміністрації порту Ізмаїлу відсудив назад цю посаду

Колишній очільник адміністрації порту Ізмаїлу відсудив назад цю посаду

Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков поновив на посаді начальника Ізмаїльської філії ДП «АМПУ» (Адміністрація Ізмаїльського морського порту) Олександра Істоміна.

Підставою стало відповідне рішення Ізмаїльського міськрайонного суду.

Позивач очолював Адміністрацію Ізмаїльського морського порту з липня 2014 року, але у листопаді 2018 року Міністерство інфраструктури відсторонило його від займаної посади на час проведення службової перевірки на підприємстві. 

Тоді в Ізмаїльську філію з перевіркою фінансово-господарської діяльності приїхала комісія ДП «АМПУ». Відсторонення пояснили бажанням уникнути перешкод з боку керівництва при проведенні фінансово-господарської перевірки. Підставою для такого рішення Міністерства інфраструктури послужило клопотання тодішнєго голови ДП «АМПУ» Райвіса Вецкаганса.

Сам Істомін стверджував, що перевірка пов'язана з тим, що стали, нарешті, відомі результати аудиту, який проходив на підприємстві протягом двох з половиною місяців. Міністерство інфраструктури зробило негативні висновки щодо діяльності Ізмаїльського філії ДП «АМПУ». У Києві керівнику під час зустрічі передали документ з переліком виявлених недоліків, який, однак, не носив, за словами Істоміна, офіційного характеру і ніким не був підписаний.

Нагадаємо, у листопаді 2020 року Генеральний прокурор Ірина Венедиктова, на виконання постанови П’ятого апеляційного адміністративного суду, поновила Миколу Стоянова на посаді прокурора Одеської області. Утім, в існуючій структурі та штатному розписі новоствореної Одеської обласної прокуратури, яка почала свою роботу 11 вересня 2020 року, посада, на яку поновлено прокурора, не передбачена, що зумовлює перебування Стоянова М.С. поза штатом новоутворених прокуратур.

Поділитися