11 серпня 2021 р. 20:57

Колишній голова Одеської обласної адміністрації потрапив до ТОП-30 прогульників

Колишній голова Одеської обласної адміністрації потрапив до ТОП-30 прогульників

Колишній голова Одеської обласної адміністрації Ігор Палиця потрапив до числа 30 народних депутатів-прогульників, з яких зняли депутатські компенсації.

Загалом за 19 місяців позбавили виплат за прогули членів групи «За майбутнє» Ярослава Дубневича, Степана Івахіва та Ігоря Палицю, членів фракції «Опозиційна платформа» Рената Кузьміна, Тараса Козака, Юрія Солода, Вадима Рабіновича і Вадима Столара, а також Максима Єфімова з групи «Довіра», повідомляє «Слово і Діло».

Виплат за 18 місяців позбавлені члени ОПЗЖ Наталія Королевська, Сергій Льовочкін, Ігор Абрамович, Юрій Бойко та Олександр Фельдман, член групи «За майбутнє» Віктор Бондар і два позафракційних нардепа – Дмитро Шенцев і Олександр Дубінський.

Погана відвідуваність засідань Ради та засідань комітетів протягом 17 місяців була у депутатів від «Батьківщини» Антона Яценко та Андрія Кожем'якіна, позафракційних Андрія Деркача і Дмитра Шпенова, члена фракції «Європейська солідарність» Петра Порошенка, депутата від ОПЗЖ Віталія Борта і члена групи «За майбутнє» Сергія Лабазюк.

Депутатських виплат за 16 місяців позбавлені члени «Довіра» Василь Петьовка, Андрій Кіт і Сергій Шахов, члени фракції ОПЗЖ Ігор Кисельов і Федір Христенко, а також позафракційний Вадим Новинський.

 В липні Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков виступає за доопрацювання та повторне направлення до Конституційного Суду України законопроєкту, що передбачає позбавлення повноважень народного депутата за систематичне нехтування обов'язками та прогули пленарних засідань.

Минулого року із заробітних плат народних депутатів-прогульників вирахували понад 30 млн грн, які повернули до держбюджету.

16 жовтня 2020 року Верховна Рада України прийняла в другому читанні законопроєкт про позбавлення народних депутатів виплат за прогули.

За законом «Про статус народного депутата України», депутату щомісячно відшкодовуються витрати, пов'язані з виконанням депутатських повноважень, в розмірі місячної заробітної плати народного депутата, що не підлягають оподаткуванню.

Нагадаємо також, що у листопаді 2019 року через прогули засідань комітетів та неучасть у голосуваннях на засіданнях Верховної Ради не виплатили майже три мільйони. За цей місяць, відповідно до розпорядження голови Верховної Ради, 78 народним депутатам припинили відшкодування витрат, пов'язаних з виконанням ними депутатських повноважень. 

Поділитися