19 жовтня 2021 р. 17:59

Київський суд Одеси арештував 24 земельних ділянки в Таїровому

Київський суд Одеси арештував 24 земельних ділянки в Таїровому

Київський районний суд Одеси за клопотанням обласної прокуратури наклав арешт на 24 земельні ділянки загальною площею близько 87 га, які зловмисники намагалися вивести з користування держпідприємства.

Про це з посиланням на лист прокуратури, спрямований Таїровському селищному голові, повідомило видання "РБК-Україна".

Арешт накладено у рамках розслідування кримінального провадження у ч. 2 ст. 364 КК України ("Зловживання владою або службовим становищем") за фактом дій посадовців обласного Держгеокадастру і Таїровської селищної ради в інтересах третіх осіб.

Зазначеною землею в колишньому Овідіопольському районі (нині це частина Одеського), що в Одеській області, розпоряджається держпідприємство "Дослідне господарство "Таїровське". Це самостійна юридична особа, що перебуває в підпорядкуванні Інституту виноградарства і виноробства імені В.Є. Таїрова Національної академії аграрних наук України. Ділянка використовується для аграрних досліджень і селекції рослин.

Попри те, що земля належить до категорії "особливо цінних", відчуження якої можливо лише за погодженням з Верховною Радою, її незаконно роздрібнили на більш дрібні ділянки, спішно передаючи деяким громадянам із зазначенням цільового призначення "для ведення особистого селянського господарства".

На сьогоднішній день всі дії з зазначеними ділянками заборонені судом. Прокуратура продовжує розслідування.

Для зручного перегляду відкрийте зображення в окремому вікні

Нагадаємо, Господарський суд Одеської області наприкінці вересня 2021 року порушив провадження у справі за позовом керівника Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону про визнання незаконними та скасування рішень Бородінської селищної ради щодо вилучення з державної власності у комунальну власність земель оборони загальновійськового полігону «Тарутинський», витребування цих земельних ділянок загальною площею 2,7 тисячі гектарів.

У лютому 2021 року Господарський суд Одеської області порушив провадження у справі за позовом військового прокурора Білгород-Дністровського гарнізону Південного регіону України до одного з комерційних підприємств Одеської області про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою, розміщеної в межах військового містечка на території Красненської сільської ради Тарутинського району Одеської області.

В районі площі Толбухіна, де під час Другої світової війни відбувалися масові вбивства одеситів, міська влада планує розбити сквер.

Поділитися