01 червня 2021 р. 18:15

Київські журналісти зняли документальний фільм про лікаря з Одещини

Київські журналісти зняли документальний фільм про лікаря з Одещини

Видання "Українська правда" зняла документальний фільм про лікаря-анастезіолога з Роздільної Івана Черненка, історію якого журналісти публікували у жовтні минулого року. 

Про це повідомила головний редактор видання Севгіль Мусаєва

За її словами, поки що фільм бере участь у документальних фестивалях, а редакція може робити тільки закриті покази. 

"Восени багатьох з вас вразила історія лікаря з Одещини Івана Черненка, опублікована на УП. Про те, як він дістається до роботи 4 години, рятує людей та отримує заробітню плату у 7 тисяч гривень. Це був щоденник - більше 30 тисяч знаків тексту, написаного самим Іваном.  Відверто і талановито.  А потім ми вирішили зняти про Івана фільм. Насправді, це мав бути фільм про медичну реформу, а вийшов фільм-присвята лікарям, де Іван - центральний герой.  У ці два дні чергування, які режисерська команда провела у лікарні, до Івана потрапив пацієнт у дуже важкому стані. Буде він жити чи ні залежить, на жаль, не від професійності Івана та його колег, а від недореформованої медичної системи", - повідомила вона.

Нагадаємо, кількість випадків COVID-19, що зафіксували в Одеській області у понеділок, 31 травня, сягнула 66, а летальних випадків - чотири. 

Кількість випадків COVID-19, що зафіксували в Одеській області у неділю, 30 травня, сягнула 17, тобто на рівні березня 2020 року - лише тоді фіксували менше. 

Втім, як свідчить система моніторингу поширення епідемії коронавірусу Ради національної безпеки та оборони України, минулої доби зареєстрований один летальний випадок інфекції. 

Міністерство охорони здоров'я України повідомляє про 167 нових випадків COVID-19, зафіксованих в Одеській області за добу 28 травня. 

Кількість випадків COVID-19 в Одеській області минулої доби, 27 травня, сягнула 114, а летальних випадків - три.

Згідно з даними Міністерства охорони здоров'я України, в Одеській області 26 травня захворіли 84 особи. Це на три більше, ніж попередньої доби

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Поділитися