17 лютого 2021 р. 19:36

Кількість туристів в Одесі через пандемію у 2020 році зменшилась більш ніж на третину

Кількість туристів в Одесі через пандемію у 2020 році зменшилась більш ніж на третину

Туристичний потік до Одеси у 2020 році в умовах пандемії зменшився на 37,5%. Минулого року місто відвідали 2 мільйони туристів, а позаминулого - 3,2 мільйони.

Про це повідомила директорка департаменту культури та туризму Одеської міськради Тетяна Маркова, яка відзвітувала про роботу у 2020 році.

Вона зазначила, що при цьому більшість туристів не цікавилися культурно-освітніми заходами. 

Також вона повідомила, що Одеський муніципальний театр духової музики ім. О. Саліка у 2020 році у своїй роботі поєднав дистанційну форму роботи зі звичайним режимом, проводилися концерти, фестивалі та виступи. Загальна кількість заходів у 2020 році - 57, кількість глядачів - понад 46 тисяч.

КП «Парки Одеси» у 2020 році було проведено 85 культурно-масових заходів, які відвідали близько 60 тисяч глядачів. У 2020 році співробітниками Одеського зоопарку здійснено 23 експедиції з метою наукових досліджень природних популяцій тварин регіональної фауни, проведено 45 показових годувань, написано 12 наукових статей, проведено 13 екологічних свят. У 2020 році зоопарк відвідали 212 тисяч 720 осіб.

В Одесі працюють 40 міських бібліотек, об'єднаних у дві Централізовані міські бібліотечні системи для дорослих і дітей. Бібліотечний фонд міських бібліотек у кінці 2020 року склав 919 тис. примірників. Загальна кількість зареєстрованих читачів – більш ніж 114,2 тис. осіб. Кількість відвідувань міських бібліотек протягом 2020 року склала 946,3 тис. У 2020 році проведено 5 тисяч 889 культурних та інформаційно-просвітніх бібліотечних заходів, значна частина в онлайн-форматі.

Нагадаємо, Одеський міський голова Геннадій Труханов обурений бездіяльністю комунального підприємства "Парки Одеси", проте в мерії не знають, як позбутися цього КП. 

У листопаді минулого року Приморський суд Одеси закрив справу щодо притягнення до адміністративної відповідальності директорки Департаменту культури та туризму Одеської міської ради Тетяни Маркової за порушення правил щодо карантину людей. 

14 вересня Одеський міський голова Геннадій Труханов звинуватив Міністерство охорони здоров'я України та керівництво країни в цілому у використанні подвійних стандартів при оцінці діяльності місцевої влади в боротьбі з COVID-19. 

Перед тим поліція почала кримінальне провадження в Одеській області через натовп у День міста в Одесі. Тоді правоохоронці повідомили, що організатори свят повинні понести адміністративне покарання у розмірі 170 тис. грн, а в разі, якщо епідеміологічне розслідування встановило б причинно-наслідковий зв'язок між цими святкуваннями і збільшенням кількості хворих коронавирусною інфекцією або смертністю від цієї хвороби - було б відкрито кримінальне провадження.

3 вересня Міністр охорони здоров'я Максим Степанов звинуватив міську владу в Одесі в створенні небезпечної для здоров'я людей ситуації під час святкування Дня міста.

Поділитися