01 травня 2021 р. 15:30

Керівника Українського Дунайського пароплавства відсторонили від роботи

Керівника Українського Дунайського пароплавства відсторонили від роботи

Керівника приватного акционерного товариства «Українське Дунайське пароплавство» Олексія Хомякова відсторонили від посади.

Відповідний наказ, виконуючи доручення прем'єр-міністра України, підписав вчора глава Міністерства інфраструктури Владислав Криклій, передає «Думська».

Олексій Хомяков відсторонений до загальних зборів акціонерів підприємства (акціонер один - держава), на якому повинні прийняти рішення про припинення його повноважень.

Остаточний висновок буде зроблений на підставі результатів перевірки за фактами, викладеними в документах, які надійшли до Кабміну від Одеської облради, Міжнародної федерації працівників транспорту, первинної профспілкової організації УДП і незалежної профспілки працівників водного транспорту «Справедливість».

З 30 квітня виконання обов'язків голови правління УДП покладено на заступника Павла Яценко. Контроль над виконанням даного наказу міністр залишив за собою.

Олексія Хомякова призначили на цю посаду у листопаді 2019 року.

Нагадаємо, 3 березня 2021 року група людей в камуфляжі та з нашивками Служби безпеки України 3 березня увійшла в будівлю управління Українського Дунайського пароплавства для проведення обшуків.

1 березня в Києві проходило спільне засідання підкомітетів з питань морського транспорту та з питань річкового транспорту Комітету Верховної Ради з питань транспорту та інфраструктури за участю Міністра інфраструктури України Владислава Криклія, темою якого стали звіти керівників ключових підприємств морегосподарського комплексу, зокрема УДП.

У підсумку Комітет визнав роботу керівника УДП Олексія Хомякова незадовільною і висловив недовіру.

В жовтні 2020 року детективи НАБУ спільно з СБУ за процесуального керівництва САП обшукали місця проживання фізичних осіб, офісів низки компаній та інших об'єктів у межах розслідування можливих зловживань, через які ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» (засноване Мінінфрастуктури) завдано збитків в особливо великих розмірах. 

До того Державна аудиторська служба України звинуватила керівництво Приватного акціонерного товариства «Українське Дунайське пароплавство» в перешкоджанні проведенню державного фінансового аудиту, в пароплавстві відповіли, що аудитори чинять тиск на працівників. 

В травні керівництво ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» (УДП) надіслало офіційну заяву голові Одеської обласної ради Сергію Паращенку, керівникам усіх депутатських фракцій, головам постійних депутатських комісій облради, міському голові Ізмаїла Андрію Абрамченку та Службі безпеки України стосовно звернення депутатів Одеської обласної ради «щодо ситуації, яка склалася в результаті корупційних дій керівництва ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство»». 

Нагадаємо також, що 15 травня 2020 року на пленарному засіданні позачергової сесії Одеської обласної ради було прийнято рішення «Про звернення депутатів Одеської обласної ради до прем'єр-міністра України, міністра внутрішніх справ України, генерального прокурора України, голови Служби безпеки України, директора Національного антикорупційного бюро України щодо ситуації, яка склалася внаслідок можливих корупційних дій керівництва ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство»». Вказане рішення було ухвалене на підставі висновків та рекомендацій постійної комісії обласної ради з питань транспорту, зв’язку та морегосподарського комплексу Одеської обласної ради. 

Поділитися