15 грудня 2021 р. 14:20

Кабмін виділив Одещині 733 мільйони на погашення заборгованості з різниці в тарифах

Кабмін виділив Одещині 733 мільйони на погашення заборгованості з різниці в тарифах

Кабінет Міністрів України розподілив 26,9 мільярдів гривень субвенції місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах у 2021 році.

Відповідне рішення уряд ухвалив 15 грудня.

Як зазначається у рішенні, 733 мільйони 31,5 тисяч гривень має отримати Одеська область. Проте Одещина не найбільший отримувач цієї субвенції - 9 мільярдів 14 мільйонів гривень отримає Харківщина. На другому місці 3 мільярди 985,1 мільйон гривень - Донеччина.

8 грудня Одеська міська рада підтримала виділення комунальному підприємству "Теплопостачання міста Одеси" 500 мільйонів гривень на 2022 рік. 

 

Раніше Верховна Рада України ухвалила закон про зміни у бюджет 2021 року, врахувавши компенсацію для теплопостачальників суми відшкодування різниці в тарифах, а в разі ухвалення змін у другому читанні борг комунального підприємства "Теплопостачання міста Одеси" перед НАК "Нафтогаз" реструктуризують.

Одеський міський голова Геннадій Труханов розпорядився скликати громадські слухання щодо обговорення проєкту тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та послуги з постачання теплової енергії для всіх категорій споживачів.

Комунальне підприємство "Теплопостачання міста Одеси" повідомило, що почало проводити нарахування плати за абонентське обслуговування з 1 листопада.

Комунальне підприємство "Теплопостачання міста Одеси" може замінити усі свої старі мережі, але це коштуватиме 10 мільярдів гривень.

Зазначимо, реконструкція теплових мереж під Старобазарним сквером в центрі Одеси коштуватиме бюджету міста 90 мільйонів гривень. 

Виконавчий комітет Одеської міської ради погодив винесення на розгляд депутатів проєкт бюджету Одеської міської територіальної громади на 2022 рік.  Відповідно до проєкту, доходи бюджету громади заплановані у сумі 12 мільярдів 432 мільйони 565,3 тисячі гривень. 

Поділитися