07 квітня 2021 р. 10:43

Кабмін передумав ліквідувати Держгеокадастр на Одещині

Кабмін передумав ліквідувати Держгеокадастр на Одещині

Кабінет Міністрів України скасував рішення про ліквідацію як юридичних осіб публічного права територіальних органів Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру.

Про це повідомили у пресслужбі Кабміну.

У листопаді 2019 року Верховна Рада України в першому читанні ухвалила закон, який повертає в управління місцевим громадам державні землі за межами населених пунктів, а також запустила ліквідацію Держгеокадастру.

У листопаді 2020 року Кабінет міністрів України прийняв постанову «Питання функціонування територіальних органів державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру». Тоді пропонувалося ліквідувати як юридичні особи публічного права територіальні органи Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру. 

Держгеокадастр станом на кінець 2020 року передав із державної власності у комунальну власність 1 тисячу 251 територіальній громаді понад 2 мільйони гектарів землі сільськогосподарського призначення.  

Станом на березень 2021 року Головне управління передало 15 тисяч 918 земельних ділянок загальною площею 178 тисяч 215,5 гектарів вісімдесят двом об’єднаним територіальним громадам.

Поділитися