29 квітня 2021 р. 17:20

Кабмін не став міняти тариф на електроенергію для населення

Кабмін не став міняти тариф на електроенергію для населення

Кабмін не змінив тариф на електроенергію для населення, залишивши ціну на рівні 1 грн 68 коп за кВт*год.

Про це під час засідання уряду заявив прем'єр Денис Шмигаль.

«Ми продовжуємо механізм дії покладених соціальних обов'язків (ПСО) до 30 червня. Ціна для людей на електроенергію залишається без змін - 1 грн 68 коп за кВт*год. Крім того, нові правила встановлюють, що державні компанії «Енергоатом» та «Укргідроенерго» будуть здійснювати продаж електроенергії напряму постачальникам універсальних послуг за двосторонніми договорами, без посередника у вигляді ДП "Гарантований покупець"», - додав він.

Нагадаємо, раніше колишній міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель заявив, що найближчим часом на українців очікує підвищення тарифів на комунальні послуги.

Раніше Верховна Рада України відхилила постанову, що містила рекомендацію уряду повернути тариф на електроенергію на рівні 0,9 грн за кВт*год, а також поновити пільгові 100 кВт*год, у межах яких застосовуватиметься цей тариф. 

Кабінет Міністрів України на позачерговому засіданні 28 грудня вирішив відтермінувати впровадження чергового етапу ринку електроенергії. Як зазначалося в постанові уряду, таким чином, від 1 січня електрика для українців не мала зростати в ціні принаймні до 31 березня. 

Раніше зазначалося, що електрика може подорожчати. 

Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, з 1 січня 2021 року встановила тарифи на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення для споживачів філії «Інфоксводоканал» ТОВ «Інфокс».

Національна комісія з регулювання ринку комунальних послуг (НКРЕКП) затвердила нові тарифи на теплову енергію для комунального підприємства «Теплопостачання міста Одеси».

Поділитися