31 грудня 2021 р. 14:49

Ізмаїльському військкомату в 2022 році виділять з міського бюджету 650 тисяч

Ізмаїльському військкомату в 2022 році виділять з міського бюджету 650 тисяч

Депутати Ізмаїльської міської ради під час вісімнадцятої сесії 24 грудня схвалили Програму підтримки діяльності Ізмаїльського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки (військкомату) на 2022 рік. Її загальний бюджет – 650 тис. грн. Кошти виділять з міського бюджету, - інформує кореспондент ІзбірКома.

У документі зазначається, що ініціаторами розроблення програми, окрім військкомату, виступили місцевий виконком та Ізмаїльська міська центральна лікарня. 

На Ізмаїльський об’єднаний міський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки покладено низку завдань та функцій, серед яких: необхідність перевезення призовників м. Ізмаїл до Одеського збірного пункту для комплектування та подальшої відправки до лав Збройних сил України; необхідність перевезення призовників та приписників м. Ізмаїл на Одеський збірний пункт для підтвердження рішень медичної комісії про непридатність до військової служби; необхідність проведення військово-лікарської комісії призовників та приписників м. Ізмаїл; необхідність проведення лабораторних обстежень призовників та приписників м. Ізмаїл; необхідність забезпечення ведення діловодства на належному рівні (виготовлення бланків та облікових документів, придбання канцелярських товарів).

З усіх запланованих заходів програми найбільша сума фінансування передбачена на проведення огляду призовників та приписників м. Ізмаїл військового-лікарською комісією – 480 тис. грн. На транспортні витрати, пов’язані із перевезення призовників, з міської казни впродовж наступного року витратять 110 тис. грн. Ще 45 тис. грн підуть на забезпечення канцелярським приладдям, виготовлення бланків та облікових документів. Проведення лабораторних обстежень призовників та приписників м. Ізмаїл обійдеться у 15 тис. грн.

Загальний контроль за виконанням Програми буде здійснювати виконавчий комітет Ізмаїльської міської ради.

17 грудня 2021 року набув чинності наказ Міністерства оборони № 313 Про затвердження Переліку спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після одержання яких жінки беруться на військовий облік військовозобов'язаних. Відтепер громадянки України віком від 18 до 60 років є військовозобов'язаними та мають обов’язково стати на облік у військкомат. У ЗСУ наголошують, що наявність дітей не є перешкодою для постановки жінки на військовий облік.

Поділитися