29 серпня 2021 р. 22:24

Харчова добавка у продуктах з Франції містить несанкціоновану речовину

Харчова добавка у продуктах з Франції містить несанкціоновану речовину

Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області розповсюдило у мережі Facebook інформацію щодо виявлення несанкціонованої речовини.  Відповідний лист від 19.08.21 (№2021.4442) ГУ отримало від системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах (RASFF).

Відповідно до оприлюднених даних,  така речовина, а саме оксид етилену, виявлена в гуаровій камеді (постачальник: Abafoods, Badia polesine). Гуарова камідь (Е412) — це харчова добавка у вигляді порошку білого або жовтуватого кольору з характерним запахом. Добувають його з гуарових бобів. 

Зазначена компанія Abafoods розташована в італійському місті Бадіа-Полезіне, що в регіоні Венето, провінція Ровіго. Отже, гуарова камідь, що постачали італійці, знайдена в харчових продуктах бренду «BJORG». Оптовим постачанням продукції цього бренду в Україну виступила фірма Bjorg Bonneterre et Compagnie, розташована у французькому місті Сен-Жені-Лаваль.  Отримувач - столичне ТОВ «ТС Плюс». 

Тож Держпродспоживслужба попередила операторів ринку, які здійснюють обіг такої продукції, про необхідність вилучити її з продажу та у дводенний термін письмово інформувати Головне управління про виявлену невідповідність. 

Раніше Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області повідомило про зміст листів, що надійшли до ГУ від системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах. 

Нагадаємо, Головнеуправління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у дописі в мережі Facebook повідомило про можливу небезпеку використання деяких товарів, вироблених у КНР. 

Групову захворюваність на сальмонельоз, пов’язану з вживанням шаурми, зареєстрували у Болграді Одеської області. 

Лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України за п'ять днів - з 2 по 7 червня - зареєстрував 31 випадок захворюваності на гострі кишкові інфекції у ТОВ «Дитячий заклад санаторного типу «Сергіївка».

Раніше Держпродспоживслужба не допустила до реалізації на ринках Одеси понад 9 тонн неякісних продуктів

Поділитися