13 липня 2021 р. 20:19

Готель, що горів через запальничку в Одесі, вже штрафувала ДАБК через незаконну реконструкцію

Готель, що горів через запальничку в Одесі, вже штрафувала ДАБК через незаконну реконструкцію

Управління Державного фрхітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради оштрафували пляжний комплекс Portofino в Аркадії через реконструкцію технічного поверху та влаштування додаткових огороджувальних металевих конструкцій без документів.

Про це повідомив начальник управління Державного будівельно-архітектурного контролю Одеської міської ради Олександр Авдєєв коментуючи нещодавню пожежу в готелі.

"Ще взимку, у лютому, спільно з представниками Інспекції з благоустрою міста, Управління інженерного захисту території міста та розвитку узбережжя, Приморської районної адміністрації ми провели комісійне обстеження. Ми встановили, що на даху пляжного комплексу Portofino виконуються роботи з влаштування металевих ферм та заміни дерев’яного настилу підлоги. Доступ до об’єкту не надано, документацію не пред’явлено. Нажаль в той час ще в нас не було повноважень на саме перевірки, тому тоді ми власника не оштрафували. Хоча він будував без жодних дозвільних документів. Ми направлили листи до Одеської обласної прокуратури та Приморського відділу поліції для недопущення виконання самочинних будівельних робіт. Але це власника не зупинило. В травні ми вийшли вже на перевірку, за результатами якої встановлено, що ТОВ «Тантор-К» виконує роботи з реконструкції технічного поверху  та влаштував додаткові огороджувальнв металеві конструкції без документів. Він їх так і не отримав", - зазначив посадовець.

Він зазначив, що управління склало відповідний акт, надало припис про зупинення підготовчих та будівельних робіт, а також наклало штраф в 839,9 тисяч гривень за порушення  23 червня цього року.

Пожежа в готелі сталася вчора та була ліквідована співробітниками готелю до прибуття на місце пожежників. 

Нагадаємо, співробітники управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради знов знесли мансарду на Пушкінській, 34, яку намагалися побудувати без необхідних дозвільних документів.

Співробітники управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради знесли мансарду на Пушкінській, 34, яку намагалися побудувати без необхідних дозвільних документів.  

У 2020 році було виявлено 700 випадків проведення самочинних будівельних робіт.

У січні 2021 року спеціалісти управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради вперше скористалися повноваженнями демонтувати нахаббуди, отримані від виконкому Одеської міської ради 10 грудня минулого року

Втім, співробітники міського управління Державної архітектурно-будівельної інспекції зареєстрували в листопаді 2020 року на вісім нахаббудів менше, ніж в жовтні.

Нагадаємо також, що управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради оштрафувало порушників правил будівництва в місті на загальну суму 12 мільйонів 779,2 тисячі гривень за 2019 рік.

Поділитися