30 березня 2021 р. 19:22

Голову ДАБІ в Одеської області звільнили

Голову ДАБІ в Одеської області звільнили

Виконуючий обов'язки голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України Сергій Галіцин змінив керівників територіальних підрозділів у Київській, Одеській, Львівській областях.

Як повідомили у пресслужбі ДАБІ, під час здійснення моніторингу роботи територіальних органів Держархбудінспекції перевіряючі виявили:

  • затримки у розгляді документів дозвільного характеру,
  • безпідставні відмови,
  • несвоєчасне відпрацювання звернень про реєстрацію повідомлень про початок виконання будівельних робіт та реєстрацію декларацій про готовність об’єктів до експлуатації, що надходять на розгляд через Єдину державну електронну систему у сфері будівництва.

Найбільший перелік нерозглянутих звернень стосувався саме об’єктів, розташованих на території Київської, Одеської та Харківської областей. Систематичні скарги надходять щодо бездіяльності посадових осіб Департаменту у Львівській області щодо затягування проходження дозвільних процедур, та про випадки, коли в однаковому пакеті документів знаходяться «нові» помилки.

Нагадаємо, раніше Одеський окружний адміністративний суд визнав протиправним та скасував наказ Державної архітектурно-будівельної інспекції України про звільнення Василя Буюклі з посади директора департаменту ДАБІ в Одеській області.

Тодішня в.о. голови ДАБІ України Олена Костенко відсторонила від виконання службових обов’язків чотирьох керівників територіальних органів, у тому числі, керівника департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції Василя Буюклі у лютому 2020 року. Керівника ДАБІ Одещини відсторонили від посади через численні скарги на посадовця.

Нагадаємо також, що обсяги прийнятого в експлуатацію житла в Одеській області за 2020 рік сягнули 480,1 тисяч квадратних метрів, що на 55,8% менше, ніж у 2019 році.

Поділитися