27 лютого 2021 р. 11:56

Генеральна прокурорка України заявила, що справу Стерненка "політизував" він сам

Генеральна прокурорка України заявила, що справу Стерненка "політизував" він сам

Справу одеського блогера та активіста Сергія Стерненка заполітизував навколо себе сам Стерненко.

Про це заявила генеральний прокурор України Ірина Венедиктова, повідомляє видання "Слово і діло".

«Вона політизована, але самим підсудним, обвинуваченим. Коли я тільки прийшла на пост генпрокурора, відразу ж почалася історія штучного протистояння», - розповіла Венедиктова.

Також в повідомленні зазначається, що генпрокурорка запропонувала судити про справу Стерненка по особистості іншого фігуранта, засудженого разом зі Стерненком - Руслана Демчука.

«У цьому вироку є два фігуранти. Якщо ми хочемо знизити емоційне напруження і політизацію, ми можемо фігуранта з прізвищем С. відставити, і взяти фігуранта з прізвищем Д., тому що вони засуджені за однаковими статтями, вирок написаний одним суддею ... Ми не можемо сказати одному - ти не винен, а другого - йди до в'язниці», - додала вона.

Нагадаємо, Приморський суд Одеси визнав винним активіста Сергія Стерненка у викраденні людини.

Його засудили на сім років позбавлення волі. Також суд конфіскував половину його майна. У залі його взяли під варту тож відтепер активіст перебуватиме під вартою.

Йдеться про справу 2015 року, коли новообраного депутата Комінтернівської районної ради Одещини Сергія Щербича викрали та катували п'ятеро чоловіків, вимагаючи відмовитися від мандата, який він мав отримати 30 квітня.

8 вересня 2015 року за підозрою у викраденні заарештували Сергія Стерненка, який тоді був лідером одеського «Правого сектора», і його соратника Руслана Демчука. Разом зі Стерненком за підозрою в хуліганстві і насильстві щодо працівника прокуратури був заарештований тодішній лідер одеського "Автомайдану" Євген Резвушкін.

Однак вже 11 вересня Апеляційний суд дозволив Стерненку вийти під заставу в розмірі 60 тис. грн. Цього ж дня гроші на заставу зібрали, і Стерненка, і Демчука звільнили з-під варти.

Поділитися