10 травня 2021 р. 17:12

Фотозони та солдатська каша: в Рені відсвяткували День Перемоги

Фотозони та солдатська каша: в Рені відсвяткували День Перемоги

Святкові заходи, присвячені річниці перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні, почалися в Рені 8 травня з перегляду на сцені зони відпочинку в парку Перемоги культових кінострічок «Летять журавлі» і «В бій ідуть одні старики».

9 травня о 10 годині біля меморіалу «Ніхто не забутий, ніщо не забуте» відбувся святковий мітинг та покладання квітів. Поруч з будівлею центральної бібліотеки були оформлені стенди з документами і фотографіями з історії Другої Світової війни і про ренійців, які взяли в ній участь.

Всі бажаючі могли на спеціальних бланках написати імена та прізвища своїх батьків, братів, дідусів і прадідусів, що воювали.

На окремому стенді розмістили дитячі малюнки на військову тематику. У ротонді духовий оркестр виконував мелодії воєнних років та народні мелодії.

Жителі міста могли сфотографуватися в спеціальних фотозонах, оформлених у відповідному стилі.

А для тих, у кого на свіжому повітрі розгулявся апетит, відразу в декількох місцях варилася «солдатська каша». Можна було покуштувати це блюдо «з димком», приготоване на «буржуйці», а можна було і зі справжньої польової кухні.

Нагадаємо, що одразу після свят Ренійська міськрада проведе позачергову сесію.

Один з проєктів, в разі його прийняття, запустить процес створення в Ренійської громаді опорних шкіл, який, без сумніву, торкнеться більшості жителів громади. 

Нагадаємо, що перегляд реєстру НАЗК показав, що депутатський корпус Ренійської міськради з перших же кроків підняв планку на максимальну висоту. У згаданому реєстрі вдалося знайти декларації всіх двадцяти шести ренійських народних обранців, тобто - 100%.

Їхнім колегам з Ренійської міської ради VII скликання за всі чотири кампанії з подачі декларацій, з 2017-го по 2020-й рік не вдалося показати такого результату.

Раніше міський голова Ігор Плєхов проінформував депутатів про те, що Ренійська громада підписала меморандум з керівництвом Національної поліції в Одеській області і, таким чином, приєдналася до проєкту «Поліцейський офіцер громади».

 

Михайло Бойко

Поділитися