12 лютого 2021 р. 20:10

Фірмам матері депутата Одеської міськради не дозволили будівництво

Фірмам матері депутата Одеської міськради не дозволили будівництво

Консультативно-дорадча комісія Управління Державного архітектурно-будівельного контролю відмовила у видачі дозволу на будівництво готелю з центром обслуговування туристів та спортивним клубом, пунктом надання першої медичної допомоги і реабілітаційним центром на Лідерсівському бульварі в історичному центрі Одеси. 

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова управління Олександр Авдєєв

За його словами у дозволі відмовили через те, що відповідно до розрахунку класу наслідків, кількість постійно перебуваючих людей на об’єкті – 534 людини. Даний об’єкт відноситься до класу наслідків СС3, що відноситься до повноважень Державної архітектурно-будівельної інспекції, а не ДАБК міськради. 

«Більш того, ми знайшли низку зауважень до документації - не виконані вимоги містобудівних умов та обмежень, щодо висотності будинку +21,3 (в проекті передбачена висота будівлі 24,1м), не надано витяги з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно щодо наявного права власності або землекористування земельними ділянками, будівель і інженерних споруд, які демонтуються, договір підряду, завірений замовниками, розпорядчий документ про призначення відповідального виконавця робіт, план трас інженерних мереж та комунікацій тощо», - написав Авдєєв. 

Замовниками цього будівництва були ТОВ «Лідер-парк» та ТОВ «Одесабуд». 

Серед засновників обох компаній фігурує мати депутата Одеської міської ради Андрія Кісловського - Раїса Кісловська.

 

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро України розслідує обставини угоди по приватизації будівлі на Лідерсівскому бульварі в Одесі, яке віддали в приватні руки два роки тому. Йдеться про інші адреси - 13, 13-Б, 13-Г, 13-Д, 13-Ж, 13-З, 13-И. 

На сесії Одеської міськради 18 вересня 2019 року депутати ухвалили рекордну кількість земельних рішень. На сесії також дали старт будівництву нової набережної, для якої місто віддає в приватні руки ТОВ «Аваланс» відразу 55 соток землі на Ланжероні. Нагадаємо, що будівництво тут парковки викликало дуже серйозне протистояння і акції протесту.

Засновниками ТОВ «Аваланс» є Наталія Мітєва, Раїса Кісловська, ТОВ «Нерум», Михайло і В'ячеслав Кучук, Сергій Келюшок і Дмитро Уривський. Раніше представники "Нерум" презентували свій проект розширення набережної з колесом огляду, фонтанами і виставковим комплексом.

Поділитися