28 січня 2021 р. 18:27

Фігурантів справи про вбивство Аміни Окуєвої відпустили з-під варти

Фігурантів справи про вбивство Аміни Окуєвої відпустили з-під варти

Суд відпустив з-під варти підозрюваних у причетності до кількох гучних замовних вбивств, зокрема, ветеранки війни на Донбасі, одеситки Аміни Окуєвої.

Відомо про щонайменше вісім осіб, яких поліція вважає причетними до угрупування, що здійснювало резонансні злочини.

Зокрема, йдеться про вбивство Окуєвої в 2017 році, а також директора компанії "Caparol Україна" Павла Заможного у 2016 році, начальника відділу реклами столичного метрополітену Павла Міленького у 2019 році та бізнесмена Костянтина Хоруженка в 2014 році. Також у матеріалах згадується ще одне вбивство в 2013 році. Більшість злочинів, за версією слідства, були вчинені на ґрунті бізнесових конфліктів.

Нагадаємо, 1 червня 2017 року на Аміну Окуеву і її чоловіка Адама Осмаєва було скоєно замах. 30 жовтня машину, в якій їхали чоловік і жінка, розстріляли, і А. Окуева загинула.

У 2020 році контррозвідка Служби безпеки України затримала генерал-майора СБУ Валерія Шайтанова, якого підозрювали у державній зраді та вчиненні терористичних актів.

Як повідомляли в пресслужбі СБУ, зокрема, за завданням російських спецслужб він планував вбивство відомого добровольця Адама Осмаєва - чоловіка вбитої в жовтні 2017 року одеситки Аміни Окуєвої.  

Адам Осмаєв відомий тим, що кілька років тому його підозрювали в підготовці замаху на президента РФ Володимира Путіна та голову Чеченської Республіки Рамзана Кадирова, він був заарештований в Одесі і після довгих судових розглядів вийшов на свободу вже після перемоги Євромайдану.

4 січня 2012 року в одній з квартир на вулиці Тираспольській в Одесі, де мешкали громадянин Казахстану Ілля П'янзін та двоє громадян РФ - чеченці Адам Осмаєв і Руслан Мадай, стався вибух. Помешкання охопило полум'я, внаслідок вибуху загинув чеченець Руслан Мадай, а Осмаєва і П'янзіна затримала міліція.

Поділитися