16 грудня 2021 р. 21:59

Фігуранти "справи Галантерніка" подали на прокуратуру до суду

Фігуранти "справи Галантерніка" подали на прокуратуру до суду

Господарський суд Одеської області прийняв до розгляду позовну заяву товариства з обмеженою відповідальністю "ФПГ "Будова"" та відкрив провадження.

Компанія у своєму позові до Одеської обласної прокуратури вимагає від останньої виконання умов договору про дольову участь у будівництві, а саме вчинити дії з отримання сертифікатів про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта: "Будівництво житлових будинків з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення, підземним та наземним гаражами (перша та третя черги будівництва) за адресою: м. Одеса, вул. Жаботинського, 54-А".

В обґрунтування позовних вимог позивач посилається на неналежне виконання відповідачем зобов`язань за договором про дольову участь у будівництві.

Зазначимо, що це будівництво фігурує в кримінальній справі Національного антикорупційного бюро, за якою заочно заарештували одеського бізнесмена Володимира Галантерніка. 

Слідство вважає його організатором у створенні злочинної організації і незаконному заволодінні землею територіальної громади Одеси, яка завдала збитків громаді обсягом більше ніж 558 мільйонів гривень. У цій справі фігурує й мер Одеси Геннадій Труханов.

10 листопада Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду лишила в силі заставу колишньому прокурору Одеської області Олегу Жученку у розмірі 2 мільйонів 616,9 тисяч гривень. 

Також у листопаді бенефіціарний власник одеського колективного підприємства "Будова" Дмитро Дімарський поскаржився, що для сплати застави в розмірі майже 60 мільйонів гривень йому доведеться ліквідувати групу компаній. 

Поділитися