23 серпня 2021 р. 21:26

Ексодеситка й олімпійська чемпіонка пояснила відмову від громадянства України

Ексодеситка й олімпійська чемпіонка пояснила відмову від громадянства України

22 серпня стало відомо, що олімпійська чемпіонка з фігурного катання Оксана Баюл, що народилася в Одесі, вирішила відмовитися від громадянства України. 

"Слава богу за всё спасибо 😉😘 я больше ничего никому не доказываю нет так нет головой в бортик без меня". Такий допис колишня спортивна зірка зробила в Instagram. Далі вона англійською додала, що, згідно з законодавством України, громадянин нашої держави не може бути громадянином іншої. Тож, написала Баюл, вона відмовляється від громадянства України. 

Новина потрапила в ЗМІ України і викликала шквал питань та коментарів у соцмережах. Дехто припустив, що ексспортсменка образилася на те, що її не запросили на святкування 30-річчя Незалежності України. Сьогодні Оксана Баюл зробила новий допис, в якому стверджує, що народилася росіянкою, виграла "золото" для України і помре американкою.


 

Оксана Баюл народилася 16 липня 1977 року в Одесі. У 1994 році закінчила Південноукраїнський педагогічний університет ім. К. Ушинського.

У січні 1993 року дебютувала на чемпіонаті Європи, де здобула срібну нагороду, поступившись тільки француженці Сурії Боналі. Того ж року дебютувала і на чемпіонаті світу в Празі, де сенсаційно перемогла.

На час проведення зимових Олімпійських ігор 1994 року в Ліллегаммері Оксані виповнилося лише 16 років. На цих іграх представниця України виконала одну з найкращих коротких програм в історії фігурного катання (на музику П. І. Чайковського). Зазнавши травми на тренуванні, Оксана Баюл все ж таки виборола золоту нагороду у гострій боротьбі з американкою Ненсі Керріган. 

Таким чином, одеситка стала першою олімпійською чемпіонкою незалежної України. 

З 1994 року працювала в США, займалася бізнесом. 2005 року повернулася у фігурне катання і взяла участь у деяких льодових шоу.

2010 року приїхала в Україну, де вступила до Національного педуніверситету ім. М. Драгоманова в Києві. Планувала відкрити власну школу фігурного катання, проте через 4 місяці повернулася до США. 

Нагадаємо, депутати Одеської облради не надали згоди на встановлення пільгової орендної ставки для комунального закладу "Крижинка". 

Кабінет міністрів України підготував законопроєкт, який має значно спростити процедуру надання громадянства іноземним бійцям операції Об'єднаних сил (ООС) на Донбасі.

Поділитися