11 березня 2021 р. 13:14

Двоє загиблих: у Чорному морі затонуло судно з 13 українськими моряками

Двоє загиблих: у Чорному морі затонуло судно з 13 українськими моряками

Судно з 13 моряками на борту затонуло в Чорному морі, двоє людей загинули, а рятувальна операція триває, повідомляє Grup Servicii Petroliere, яка бере участь у рятувальній операції.

Йдеться про корабель Volgo Balt 179 з українським екипажем, повідомляє цитоване джерело, повідомляє румунське видання Hotnews.ro.

Трагедія трапилася біля румунського порту Констанца.

Як повідомило GSP, двоє з 13 людей, які знаходились на борту судна, загинули, один з них був витягнутий рятувальним кораблем Falcon, а інший все ще знаходиться у морі. Ще одна людина відсутня.

З 10 врятованих людей одна людина (жінка в екіпажі) поранена, але у стабільному стані. Після завершення операції особи будуть перевезені до пасажирського причалу в порту Констанца. Рятувальні роботи проходили в дуже погану погоду, із сильним вітром 50 км/год та хвилями чотири метри.

Загальна вантажопідйомність корабля становила 3,5 тисячі тонн, а довжина - 114 метрів, Volgo Balt 179 був побудований в 1973 році.

ВІДЕО: Dobrogea TV

Нагадаємо, у січні біля берегів Туреччини затонув інший суховантаж класу "Волга-Балт" - Arvin.  

Нагадаємо також, що Гносподарський суд Одеської області задовольнив позов Адміністрації морських портів України до компанії Mister Drake PC про стягнення 2 мільйонів 743,8 тисяч гривень.

Судно Delfi, яке сіло на мілину поблизу одеського пляжу ще 22 листопада 2019 року, 10 вересня 2020 року нарешті вдалось транспортувати у напрямку міста Чорноморськ. 

Поділитися