26 листопада 2021 р. 19:00

Два райони Одеси залишаться без води через ремонт електромереж

Два райони Одеси залишаться без води через ремонт електромереж

У зв'язку з відсутністю електроенергії 29-30 листопада буде припинено водопостачання Київського та Малиновського районів Одеси.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook філія «Інфоксводоканал».

Як зазначається в повідомленні, це відбудеться у зв'язку з плановими роботами на підстанції ПЗР, які проводитимуть працівники ДТЕК Одеські електромережі. Зокрема буде знеструмлено водонасосну станцію Південну та наявні резервні введення до неї. Це один із найважливіших об'єктів водоканалу, через зупинку якого без водопостачання залишиться більша частина міста.

Через значну потужність насосної станції використання джерел автономного енергоживлення неможливе, тож з 21:00 29 листопада до 9:00 30 листопада 2021 року не буде водопостачання у Київському, Малинівському районах міста Одеса, с. Лиманка, з/м «Райдужний», з/м «Совіньйон 1-5», ЖКП «Таїрове».

 У Приморському районі міста Одеса можливе зниження тиску.

Останнього разу схожа ситуація спостерігалася у липні коли припинялося водопостачання споживачів Київського, Малиновського та Приморського районів міста у ніч з 2 липня по 8:00 3 липня.

А до того в квітні три райони Одеси: Київський, Малиновський та Приморський залишилися без водопостачання з 23:00 15 квітня до 7:00 16 квітня через встановлення нового насосного обладнання на водонасосній станції "Головна":

У минулому році одесити з Приморського, Київського та Малиновського районів залишалися без водопостачання з 23:00 19 серпня до 7:30 20 серпня.

Тоді це було вже друге масштабне відключення води через цей ремонт за два тижні. Так, 6 серпня о 23:00 вимкнули воду через заміну комунікацій в Новощіпному ряді; тоді також обіцяли подати воду в 7:30, але ввімкнули лише після 10 години.

Ще довше одеситам довелося бути без води в кінці липня 2020 року, коли з тієї ж причини відключили воду на добу. Співробітники ТОВ «Ростдорстрой» не змогли впоратися з проблемою і змушені були кликати на допомогу працівників «Інфоксводоканала».

Поділитися