02 січня 2021 р. 17:21

ДСНС підбиває підсумки: службі довіряють 64% українців

ДСНС підбиває підсумки: службі довіряють 64% українців

Рятувальники ДСНС опинилися у трійці лідерів рейтингу довіри громадян до державних та суспільних інститутів - Службі довіряють 64% українців.

Про це повідомляє пресцентр Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області.

За рік підрозділами ДСНС було ліквідовано більше 100 тисяч пожеж, не допущено знищення вогнем більше 28 тис. будівель, знищено понад 73 тисячі вибухонебезпечних предметів та врятовано більше 1,5 тисяч людей.

У 2020 році на Одещині сталось понад 1400 пожеж в житловому секторі. 

Під час свят рятувальники проводять профілактичну роботу серед населення Одеської області.

В м. Болград рятувальники відвідали торгівельні ринки, соціально-побутові заклади, де нагадали людям про елементарні правила пожежної безпеки у побуті яких необхідно дотримуватись щодня.

Надзвичайники відвідали приватний житловий сектор в м. Ізмаїл та роздали мешканцям листівки з корисною інформацією щодо запобігання пожеж в зимовому періоді року.

В м. Рені працівники ДСНС спільно з фахівцями районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді провели профілактичний рейд по сім‘ям, що опинились у складних життєвих обставинах.

В м. Подільську рятувальники нагадували мешканцям правила безпечного використання ялинкових прикрас та піротехнічних засобів, адже в новорічну ніч уже мали місце пожежі з причини порушення саме правил використання цих виробів.

Перші місця у рейтингу довіри громадян до державних та суспільних інститутів, за даними Центру Разумкова, займають Збройні сили та церква.

Нагадаємо, Центр розвитку інновацій у співпраці з Фондом ім. Гайнріха Бьолля створив інтерактивну мапу моніторингу пожеж, яка містить статистичні дані про пожежі в Україні за 2015-2020 роки, а також дозволяє оперативно відстежувати неконтрольовані горіння за останні дві доби.

Згідно цієї мапи, з 1 січня 2015 року по 1 грудня 2020 року в Одеській області зареєстровано 46 тисяч 445 пожеж. За цим показником регіон займає третє місце. 

Також нагадаємо, що рятувальники ліквідували пожежу на території бази відпочинку «Чорноморські зорі», в селищі міського типу Затока зранку 7 грудня. По прибуттю на місце виклику рятувальники встановили загорання чотирьох одноповерхових дерев'яних будинків для відпочинку.

Поділитися