14 липня 2021 р. 10:40

Для шкіл Одеської області закуплять понад 4 тисячі ноутбуків

Для шкіл Одеської області закуплять понад 4 тисячі ноутбуків

Постійна комісія з питань освіти, науки, молодіжної політики, спорту, культури та туризму розглянула та підтримала розподіл субвенції, спрямованої на придбання ноутбуків для педагогів шкіл області.

Як зазначає пресслужбі Одеської облради, відповідне питання розглядалось під час засідання 13 липня.

Мова йде про закупівлю ноутбуків для організації дистанційного навчання. Раніше на ці цілі була отримана субвенція з державного бюджету у розмірі майже 64 мільйони гривень.

Перед закупівлею департаментом освіти і науки Одеської облдержадміністрації було отримано та узагальнено інформацію від територіальних громад щодо наявності ноутбуків у кожній школі та підраховано, скільки комп’ютерів можна закупити за рахунок субвенції з державного бюджету та місцевих бюджетів (на умовах співфінансування).

Відтак, для шкіл області буде закуплено 4 тисячі 134 ноутбуки. Як було зазначено під час засідання, це приблизно на 200 менше, ніж необхідно.

Голова комісії Марина Зінченко запропонувала доручити департаменту скоординувати детальний моніторинг наявності й стану комп’ютерів у школах громад, а також належного для навчання програмного забезпечення. За необхідності у подальшому кошти на нові ноутбуки будуть направлені з інших джерел.

Окрім цього, розподіл також підтримали члени комісії з питань бюджету, фінансово-економічної політики та банківської діяльності Одеської обласної ради.

Нагадаємо, раніше постійна комісія з питань земельних відносин та адміністративно-територіального устрою, яку очолює Алла Гінак, підтримала проєкти встановлення меж міст Ізмаїл та Подільськ. 

Южненська міська рада оприлюднила інформацію про допущення депутатом Южненської міської ради Андрієм Горівенком порушення правил депутатської етики під час спілкування з виборцями. 

Поділитися