09 квітня 2021 р. 20:02

Деволанівський узвіз закриють до кінця року

Деволанівський узвіз закриють до кінця року

Одеський міський голова Геннадій Труханов підписав розпорядження про тимчасове закриття руху автотранспорту по Деволанівському узвозу від вул. Єврейської до Карантинного узвозу.

Згідно з розпорядженням проїзд буде закрито з 10 квітня до 31 грудня 2021 року.

Департамент архітектури та містобудування Одеської міської ради має надати дозвіл на тимчасове порушення наявного благоустрою.

Частина будівлі на Деволанівському узвозі в історичному центрі Одеси обвалилася 3 лютого і це стало вже третім обвалом в старих будівлях міста за три дні.

Консультативно-дорадча комісія управління державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради 8 грудня 2020 року проголосувала за видачу дозволу на капітальний ремонт узвозу Деволанівський протяжністю 761 метр від Єврейської вулиці до узвозу Карантинний. 

У серпні того ж року управління капітального будівництва Одеської міської ради провело тендер для обрання підрядника, якому заплатять за капітальний ремонт узвозу Деволанівський. 

Аукціон, до якого допустили лише дві компанії ТОВ «Ростдорстрой» та ТОВ «Автомагістраль-Південь», відбувся 12 серпня. 

Між тим відмовили в участі ТОВ «Будівельна фірма "Парітетбудінвест"», ТОВ «Евродор» та «ОНУР Конструкціон інтернешнл».  

Переможницею стало ТОВ «Ростдорстрой», яке зголосилося робити ремонт за 193 мільйони 681,5 тисяч гривень.

ТОВ «Ростдорстрой» контролюється компанією на Віргінських островах «Сайдлейк інтернешнл лімітед» в особі чотирьох чоловік: бізнесмена Олександра Жукова, депутата Одеської міськради Юрія Шумахера - представника партії «Довіряй ділам», Олександра Рацкевича і Євгена Коновалова.

До того управління капітального будівництва Одеської міської ради уклало договір про розробку проєктної документації об'єкта «Капітальний ремонт спуску Деволанівський в Одесі».

Міськрада уклала договір з малим приватним підприємством «Технопроект» 13 березня.

Поділитися