19 травня 2021 р. 08:43

Держекоінспекція оштрафувала Вилківську громаду на мільйон за звалище

Держекоінспекція оштрафувала Вилківську громаду на мільйон за звалище

Співробітники Державної екологічної інспекції оштрафували Вилківську міську об'єднану територіальну громаду на 1 мільйон гривень за сміттєзвалище.

Громада не мала повного пакету документів, повідомляє ІА «Одеса-медіа».

«Прямо на в'їзді в туристичне місто Вилкове перебувало велике сміттєзвалище. Звалище санкціоноване, але повного комплекту документів у них не було. Там часто виникали пожежі. Екоінспекція наклала штраф в розмірі понад мільйон гривень на Вилківську міську об'єднану територіальну громаду. Також судом прийнято рішення про припинення роботи цього звалища», - пояснив начальник Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу Віталій Караулов.

Нагадаємо, у грудні минулого року Державна екологічна інспекція в Одеській області подала до суду адміністративний позов про застосування заходів реагування у вигляді тимчасової заборони збирання, зберігання та захоронення відходів на місці відходів міста Вилкове. 

Раніше Держекоінспекція розрахувала збитки та пред’явила претензію на суму 1 мільйон 153 тисячі гривень КП «Вилківський міськводоканал», діяльність якого призвела до забруднення хімікатами ділянки, розміром 20 тисяч квадратних кілометрів.

Поділитися