13 серпня 2021 р. 15:40

Депутатка Одеської мерії Марина Лозовенко вийшла із СІЗО під заставу

Депутатка Одеської мерії Марина Лозовенко вийшла із СІЗО під заставу

Депутатка Одеської міської ради Марина Лозовенко, яку підозрюють у причетності до привласнення 26,8 млн грн, вийшла із СІЗО під заставу в 1,4 мільйони гривень.

Марина Лозовенко провела ніч в слідчому ізоляторі, а заставу внесла до обіду 13 серпня, повідомляє Суспільне.

Зазначимо, суд щодо обрання запобіжного заходу для Лозовенко відбувся 12 серпня у Києві. За версією слідства, компанія "ПІК СТРОЙ", директоркою та співвласницею якої є Лозовенко, фігурує у кримінальній справі про розкрадання бюджетних коштів Миколаєва під час реконструкції Соборної площі.

На засіданні представники прокуратури клопотали про тримання Лозовенко під вартою з можливістю вийти під заставу у розмірі 22,7 мільйони гривень. За словами прокурорки Олени Дроботової, підозрювана може переховуватися від органів досудового розслідування та суду, впливати на свідків та знищити докази. Крім того, Лозовенко має родичів у Болгарії та, на думку прокурорки, може там переховуватися.

12 серпня Вищий антикорупційний суд частково задовольнив клопотання прокуратури щодо обрання запобіжного заходу для депутатки Одеської міської ради Марини Лозовенко. Суд відправив її в СІЗО на 60 днів із правом вийти під заставу у розмірі 1 мільйон 407,4 тисячі гривень.

Детективи Національного антикорупційного бюро затримали депутатку Одеської міської ради Марину Лозовенко через реконструкцію центральної площі в Миколаєві за підозрою в участі у корупційній схемі, через яку громаді Миколаєва завдано збитків у понад 26,8 мільйонів гривень.

У квітні 2019 року Департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради провів тендер для вибору компанії, якій заплатять за реконструкцію площі Соборній в Центральному районі Миколаєва.

Аукціон провели вдруге і вдруге в ньому брали участь тільки компанії-«одеситки»: ТОВ «СПК "Пік-Строй"», ТОВ «Евродор» і ПП «Кіевшляхбуд».

Переможцем тендеру визнали ТОВ «СПК "Пік-Строй"», яка погодилася працювати за 88 мільйонів.

Зазначимо, компанія є переможцем багатьох тендерів і в Одесі. 

Наприклад 12 квітня 2021 року Управління дорожнього господарства Одеської міської ради провело тендер для обрання компанії, якій заплатить за капітальний ремонт (відновлення) покриття тротуарів Приморського бульвару. Переможцем обрали ТОВ «Будівельно-виробнича компанія "Пик-Строй"», яке погодилося працювати за 10 млн 548,5 тис. грн.   

У березні Товариство з обмеженою відповідальністю «БВК "Пик-строй"» почало поточний ремонт дорожного покриття на Французькому бульварі в Одесі.

У листопаді 2020 року Управління дорожнього господарства Одеської міської ради за переговорною процедурою вирішила заплатити компанії ТОВ «БВК "Пик–Строй"» 2 мільйони 44,5 тисяч гривень. 

Також ця компанія реконструювала Парк "Перемоги" в Одесі та Тираспольську площу.  

Поділитися