05 липня 2021 р. 17:13

Департамент праці в Одесі не бажає передавати надання соціальних послуг ЦНАП

Департамент праці в Одесі не бажає передавати надання соціальних послуг ЦНАП

Департамент праці та соціальної політики Одеської міської ради не бажає передавати повноваження з надання адміністративних послуг соціального характеру Центру надання адміністративних послуг. 

Про це повідомила директорка департаменту Олена Китайська

За її словами, наразі ці послуги надає департамент праці та соціальної політики. Проте, згідно зі змінами у законі України "Про адміністративні послуги" та переліку послуг, що надають ЦНАПи, повноваження з надання низки соціальних послуг мають бути передани виключно центрам. 

Втім, в департаменті не згодні з цим, бо вважають, що чинна система в Одесі дієва та ефективна, тож руйнувати її не можна. Окрім того, за словами Олени Китайської, департамент підтримує Асоціація міст України, яка наполягає на тому, що громади мають самостійно визначати надавача послуг соціального характеру. 

Нагадаємо, громади-мільйонники найбільше коштів виділяють на освіту, наприклад, Київ у січні-березні витратив на цю сферу майже половину бюджету, а Харків та Одеса витрачають на галузь близько 40%. 

Розпис доходів бюджетів територіальних громад Одещини за п’ять перших місяців 2021 року виконується досить нерівномірно та свідчить про різну ефективність заходів з нарощення доходних джерел. Про це повідомляє Одеський регіональний офіс Програми «U-LEAD з Європою».

Одеська область отримала 17,5 мільйонів гривень субвенції на розвиток мережі ЦНАП, фінансування було розподілено на чотири громади: Балтську, Великомихайлівську, Таїровську та місто Чорноморськ.

Фінансовий департамент Одеської обласної адміністрації констатував, що 33 з 91 об'єднаної громади Одеської області неспроможні повністю задовільнити свої фінансові потреби.

Поділитися