17 серпня 2021 р. 17:04

Де в Одесі можна буде навчатися дистанційно

Де в Одесі можна буде навчатися дистанційно

Дистанційне навчання у 2021-2022 навчальному році, наразі можливо у семи школах Одеси. Наразі онлайн-навчання здебільшого обирають батьки учнів, які за станом здоров’я мали бути максимально убезпечені від вірусу.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook директорка департаменту освіти та науки Одеської міської ради Олена Буйневич

Зараз таких учнів 600. Щоб дитина навчалася дистанційно, батьки мають:

  • знайти номер закладу, де буде навчатися паралель дитини (Олена Буйневич додала, що 8 класи будуть і у 81 школі);
  • звернутися з заявою про намір вчитися у цій школі до її директора та до директора закладу, де зараз навчається дитина, з 15 по 25 серпня 2021 року;
  • дитину буде зараховано до відповідного класу. Місце в школі, з якої переведено, за дитиною зберігається.

"За запитами родин ми продовжимо цю практику і на наступний рік. Радились з керівниками шкіл, вирішили, що паралелі розподілимо як і були торік, бо у педагогів напрацьовано матеріал саме в цих паралелях", - зазначила Олена Буйневич. 

Нагадаємо, більшість педагогів шкіл Одеси та Одеської області досі не отримали жодної дози вакцини від коронавірусу, що може призвести до неможливості низки шкіл працювати очно. 

Субвенцію на придбання меблів для устаткування шкільних класів за програмою "Нова українська школа" в Одесі цього року отримали лише в липні тож не встигли провести всі необхідні процедури, щоб встановити парти в класах до 1 вересня.  

Раніше повідомлялося, що Департамент освіти та науки Одеської міської ради планує забезпечити можливість дистанційного навчання для учнів шкіл міста і в новому 2021-2022 році. 

Поділитися