19 жовтня 2021 р. 14:37

Цього тижня суди розглянуть справи заступника мера Одеси та колишнього нардепа-одесита

Цього тижня суди розглянуть справи заступника мера Одеси та колишнього нардепа-одесита

Цього тижня за протоколами, складеними Національним агентством з питань запобігання корупції (НАЗК), суди мають розглянути 55 справ, серед яких справи політиків з Одеси.

Так Київський суд Одеси має розглянути справу заступника Одеського міського голови Олега Бриндака

На нього склали протокол через порушення порядку подання фінансової звітності політичних партій, як на керівника партії «Довіряй ділам» в Одесі.

НАЗК кілька разів викликало Олега Бриндака для з’ясування обставин можливих порушень порядку подання фінансової звітності. В травні, в квітні, а до того в березні. Також Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) вже викликало його у лютому.

В свою чергу Печерський суд Києва планує розглянути справу колишнього народного депутата України Івана Фурсіна. Його хочуть оштрафувати через можливі порушення вимог Законів України «Про запобігання корупції» та «Про політичні партії в Україні».

У листопаді 2019 року Національне агентство з питань запобігання корупції склало рейтинг порушень антикорупційного законодавства в жовтні, в який потрапили екснардеп Іван Фурсін і ексглава Березівської районної адміністрації Одеської області Геннадій Заболотний. Іван Фурсін тоді посів в ньому друге місце. Це сталося через три обґрунтованих висновки про декларування недостовірних відомостей

Ще одна справа, яку планують розглянути цього тижня, стосується начальника відділу Головного управління Держспоживслужби в Одеській області Сергія Сабадаша

Поділитися