18 березня 2021 р. 22:00

Чорноморському яхт-клубу повернули гідротехнічні споруди

Чорноморському яхт-клубу повернули гідротехнічні споруди

Гідротехнічні споруди, відчужені у держпідприємства «Чорноморський яхт-клуб» в рамках підготовки його до приватизації, повернули Державному підприємству. 

Таке рішення за запитом Фонду державного майна прийняла комісія при Міністерстві інфраструктури України.

«Фонд розробив стратегію збереження за підприємством, яке є важливим об'єктом спортивної інфраструктури країни, основного профілю діяльності і залучення в його розвиток необхідних інвестицій через механізм передачі активу в довгострокову оренду. Щоб яхт-клуб був цікавий для потенційних орендарів, Фонд державного майна домігся повернення всіх причалів і хвилерізів ДП ​​», - наголошується в повідомленні ФДМУ.

Нагадаємо, у грудні Південно-західний апеляційний господарський суд відмовив у задоволенні скарги Громадської організації «Всеукраїнське об`єднання "Автомайдан"» на рішення Господарського суду Одеської області.

Господарський суд Одеської області в жовтні розглянув справу за позовом прокуратури до Одеської міської ради та ТОВ «Варда Плюс» про визнання незаконними рішень, визнання недійсним договору оренди землі на Французькому бульварі в місті Одесі.

Прокуратура тоді також вимагала зобов'язати повернути місту земельну ділянку площею понад 6,5 гектарів, де анонсували будівництво яхт-клубу.

В липні Верховний Суд залишив без задоволення касаційну скаргу ТОВ «Варда Плюс», а рішення Одеського окружного адміністративного суду та П'ятого апеляційного адміністративного суду – без змін.

19 лютого, Одеський окружний адміністративний суд відмовився знімати заборону з будівництва на території яхт-клубу. Суд заарештував земельну ділянку за адресою Французький бульвар, 1/5, де анонсували будівництво яхт-клубу.

У березні 2019 року Одеська міська рада затвердила проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки в районі Аркадії площею майже 0,7 га і надала його в оренду підприємству, а на початку вересня одеське управління ДАБК дозволило своїм рішенням фірмі розпочати будівельні роботи.

Поділитися