27 серпня 2021 р. 12:24

Через туман президент змушений був відвідати Одесу

Через туман президент змушений був відвідати Одесу

Літак, на якому президент України Володимир Зеленський летів у Молдову на День незалежності, зранку змушений був сісти в Одеському аеропорту.

Пресслужба президента повідомила, що це сталося через туман в Кишиневі.  

Трохи згодом туман над столицею сусідньої держави розвіявся, і літак вирушив до пункту призначення. 

Зазначимо, що сьогодні, 27 серпня, Молдова святкує 30 річницю незалежності від СРСР. 

27 серпня 1991 року в Молдавській РСР було скликано Великі національні збори, в результаті якого парламент проголосував за прийняття Декларації про незалежність. Через декілька годин після прийняття документа незалежність Молдови визнала Румунія.

У грудні 1991 року, після підписання Біловезьких угод і розпаду СРСР, нова держава — Республіка Молдова — було визнана кількома десятками держав, в тому числі США, Туреччиною, Францією, Німеччиною, а потім Росією, Україною та іншими країнами новоутвореної Співдружності незалежних держав (СНД). Офіційний Кишинів увійшов в СНД пізніше. У 1992 році Республіку Молдову прийняли в ООН, а потім в РБСЄ (ОБСЄ), Раду Європи, Організацію чорноморського економічного співробітництва, СОТ.

Нагадаємо, святкування 30-го Дня Незалежності України стало найдорожчим в історії країни, а найбільше витратилася Київська область - 168 мільйонів гривень. 

Цього року на святкування Дня Незалежності та Дня Державного Прапора України заплановано було у два з половиною рази більше коштів, ніж виділено за розпорядженнями міського голови.  Мер Одеси Геннадій Труханов підписав розпорядження про виділення 292 тисяч гривень на феєрверк до Дня Прапора та Дня Незалежності України. Також було опубліковане розпорядження Труханова про виділення коштів на святкування Дня Державного Прапора України та 30-ї річниці Незалежності України – на святкування виділили 233 тис. 780 гривень. 

Минулого року на концерт до Дня міста чиновники планували витратити до 3,6 мільйона гривень. Як повідомляв пізніше ІзбірКом, спеціалісти Південного офісу Держаудитслужби провели моніторинг тендеру, на якому департамент культури та туризму Одеської міської ради купує послуги з організації святкового гала-концерту.

"Виявилося, що замовник в тендерній документації вказав дуже детально, яке саме обладнання повинен мати виконавець, але підприємиця, яка перемогла на тендері, не володіє таким обладнанням і не відповідає критеріям відбору. Крім того, переможиця тендеру надала документи на підтвердження досвіду виконання аналогічних договорів, що викликали сумніви", – повідомляв тоді ІзбірКом

Поділитися