13 квітня 2021 р. 09:47

Через пожежу в одеській висотці рятівники евакуювали 55 людей та перекривали дорогу

Через пожежу в одеській висотці рятівники евакуювали 55 людей та перекривали дорогу

Повідомлення про загорання офісу на 24-му поверсі багатоповерхового житлового будинку на вулиці Середньофонтанська, 35 в Одесі надійшло 13 квітня о 7:11 до служби порятунку.

Як розповіли в пресцентрі Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області, по прибуттю до місця виклику рятувальниками було встановлено загорання офісного приміщення на 24-му поверсі 25-ти поверхового житлового будинку. Підрозділи працювали за підвищеним номером виклику «Пожежа 1 Біс».

Рятувальники локалізували пожежу о 8:05 та ліквідували її о 8:07 на площі 60 квадратних метрів. Загиблих та постраждалих немає.

Евакуйовано 55 осіб шляхом самостійного виходу по сходовим маршам. 

В серпні минулого року ДСНС в Одеській області у відповідь на запит видання «Монітор», повідомили, що драбини придатної для гасіння пожеж у багатоповерхових будинках Одеси досі немає. 

Взагалі в Україні єдина драбина довжиною до 90 метрів, завдяки якій пожежники можуть дістатися до займання, наприклад, на 30 поверсі знаходиться в Києві. 

Нагадаємо, загоряння та вибух сталися 2 квітня 2021 року, в квартирі триповерхового житлового будинку у провулку Хуторський 6/3 в Суворовському районі Одеси. Хазяїн квартири, де стався вибух, помер в лікарні.

В серпні 2020 року Одеським пожежникам вдалось ліквідувати пожежу в багатоквартирному будинку в Суворівському районі.

12 липня того ж року на розі вулиці Буніна та Олександрівського проспекту загорівся триповерховий житловий будинок. До гасіння пожежі залучили 18 одиниць пожежної техніки та 60 чоловік особового складу .

Нагадаємо також, що після пожежі на Гагаринському плато в Одесі у 2015 році, в мерії не вщухають розмови про необхідність оновлення "озброєння" пожежників. У 2016 році керівництво міста планувало організувати зустріч з одеськими забудовниками на предмет придбання пожежної машини для гасіння загорянь в житлових будинках. 

Проте у 2017 році рейд робочої групи створеної після пожеж в клубі «Пляжник» і ресторані «Хуторок», до якої увійшли представники ГСЧС, департаменту оборонної роботи мерії, а також депутати міськради, продемонстрував неготовність майже половини ресторанів, клубів та інших закладів на узбережжі до можливих пожеж.

Поділитися