22 липня 2021 р. 08:54

Через підтоплення в Одесі евакуювали людей, дорожній рух ускладнений (оновлено)

Через підтоплення в Одесі евакуювали людей, дорожній рух ускладнений (оновлено)

Внаслідок затяжної нічної зливи в Одесі сталося підтоплення в ряді районів.

За повідомленням ДСНС, протягом минулої ночі рятувальники здійснили 22 виїзди на відкачування води з підвальньних приміщень багатоповерхівок, приватних домогосподарств та будинків. Було евакуйовано 11 мешканців та 7 громадян врятовано, прибрані 18 аварійних дерев.

До надання допомоги населенню залучили 22 одиниці пожежно-рятувальної техніки і 103 рятувальників. 

Вночі працівники ДСНС допомогли людям вибратися з затопленого будинку на Путєвій, 42, деяких мешканців направили до лікарні. З підвального приміщення у будинку 70 на вулиці Академіка Філатова евакуювали чоловіка, потім відкачали воду. Також допомога знадобилась мешканцям вулиці Академіка Воробйова та Рибачої балки.

Станом на 7:00 підтоплено вулиці Чорноморського Козацтва від Пересипу до Солонцеватого провулка, Отамана Головатого, Щеголева, Отамана Чепіги, Мечникова, просект Небесної Сотні, вул. Водопровідна (район Червоного Хреста),  район Застави-ІІ.

Рух по Отамана Головатого і Чорноморського Козацтва через підтоплення заблоковано, тому в'їзд і виїзд на селище Котовського тимчасово здійснюється по Окружній дорозі, повідомила прсслужба міської ради. На вулицях Балківська і Приморська є наноси асфальту, щебеню і піску, частково вирвано люки, в зв'язку з чим рух автотранспорту ускладнено.

Роботи з ліквідації стихійного лиха тривають, в даний час до них залучено 54 одиниці спецтехніки КП "Міські дороги".

Інформацію про опади в ніч з 21 на 22 липня оприлюднив Telegram-канал THE WEATHER LAB:



09:40.  Департамент міського господарства ОМР повідомляє: через підтоплення ділянок рейкового полотна та падіння гілок тимчасово призупинено рух трамвайних маршрутів №1,3,7,10,12,13,20,21,26,27 та тролейбусного маршруту №12

Тролейбусний маршрут №8 функціонує до вулиці Хімічної.

Станом на 7:55 повалено 28 дерев. За 16 адресами вже завершено роботи з ліквідації наслідків негоди.

10:40. В результаті підтоплення підстанції частина міста залишилася без електропостачання. Про це повідомили в прес-службі ДТЕК.

Так, без світла залишаються вулиці Дальницька, Бабеля, Михайлівська, частково Балківська, Різовська, Кутузакія, Середня. Зараз фахівці ДТЕК разом з ДСНС відкачують воду для проведення аварійно-відновлювальних робіт.

Крім цього, за станом на 8:00 залишаються знеструмленими 23 населених пункти, з них 9 - частково. Найбільше постраждали села Одеського і Білгород-Дністровського районів. Для усунення наслідків негоди залучено 7 аварійних бригад: 14 працівників і 7 одиниць техніки.

11:01. За даними соцмереж, зруйнована стіна будинку № 1 на вул. Композитора Ніщинського.

11:43. Протягом 4 годин випало понад 100 літрів води на 1 квадратний метр при нормі 45, заявив мер Геннадій Труханов на засіданні виконкому. Рівіень води у Хаджибейському лимані був на рівні дамби, місто перебувало на грані важкої надзвичайної ситуації, наголосив очільник громади. 

13:15. Деякі одеські Telegram-канали розповсюдили відео, на якому потік води виносить у море тіло загиблої людини. Ймовірно, це відбулося на території Аркадії. На даний час пресслужба ДСНС не підтверджує факту загибелі. 

14:20. Станом на 8:00 не можна було проїхати лише двома вулицями - Чорноморського козацтва і Отамана Чепіги, повідомив у коментарі журналістам віцемер Дмитро Жеман. Міська влада вирішила заборонити доступ вантажного транспорту в місто через Суворовський район. Також посадовець зазначив, що компанія ДТЕК має до 18-ї години відновити електропостачання у постраждалих районах. 


18:20.  Як повідомила пресслужба ГУ ДСНС, на даний час ситуація залишається ускладненою на ділянці в районі Пересип (вулиця Отамана Головатого та Чорноморського козацтва (рівень води сягає від 40 до 90 см).

Внаслідок негоди знеструмлено 23 населених пункти: Любашівський - 4 населених пункти, Ширяївський -1, Біляївський - 11, Білгород-Дністровський РЕМ – 7 населених пунктів. Для відновлення енергопостачання працюють 49 бригад, 141 чоловік та 59 одиниць техніки.

Від ДСНС для відкачування води працюють 15 автоцистерн, 2 пожежно-насосні станції, 6 мотопомп та більше 100 рятувальників.

Орієнтовно відкачано 4500 м3 дощової води. 

Кореспонденти ІзбірКома повідомляють про величезні затори, що утворились на дорогах селища ім. Котовського.

А в акаунті групи "Промтоварный Рынок "7-й километр" повідомили, що на місці автостоянки біля ринку утоврилось величезне озеро.

Як місто намагається впоратися з наслідками стихійного лиха, можна подивитись у нашій фотогалереї.


Нагадаємо, сильні дощі випали в центральній та північній частині Одеської області. Про це повідомила пресслужба ГУ ДСНС регіону.

Так, 20 липня рятівники 4 рази виїжджали на прибирання дерев з проїжджої частини дороги в смт Любашівка Подільського району. В цьому населеному пункті, як повідомив Telegram-канал THE WEATHER LAB, за декілька годин випало 45 мм опадів. Очевидці зафіксували шквальні пориви вітру і випадіння граду розміром до 88 мм у діаметрі. Дощило і в Роздільній. 

велика злива спричинила повінь у селі Пиріжна Кодимської міської територіальної громади, повідомив офіційний сайт міської ради. 

Згідно з інформацією місцевої комісії ТЕБ та НС, внаслідок сильного дощу велика вода завдала шкоди садибам, знищила майбутній врожай, замулила городи та дорогу.

Також через потужну зливу була знеструмлена частина міста Кілія Ізмаїльського району. Про це повідомив у Facebook міський голова Вячеслав Чернявський.

Крім того, зупинилися насосні станції, що призвело до припинення водопостачання. Мер додав, що енергетики одразу взялися за ліквідацію аварії, і близько опівночі більша частина міста отримала електрику. 

12 червня в Одесі на електричній підстанції «Чумка-3», що на вулиці Транспортній, 3, стався вибух. Через це було знеструмлено чимало будинків, припинено вдопостачання низки житлових масивів. 

Пожежа на прогулянковому катері, пришвартованому біля причалу у Білгороді-Дністровському почалася 7 червня після дев'ятої години ранку. Через займання постраждала людина. 

Раніше сильний ураганний вітер зірвав покрівлю даху і купола з церкви в селі Салгани Білгород-Дністровського району Одеської області. 

Підтоплення будинків і придомових територій сталося у декількох населених пунктах на Одещині.

Раніше велика злива спричинила повінь у селі Пиріжна Кодимської міської територіальної громади, повідомив офіційний сайт міської ради. 

Згідно з інформацією місцевої комісії ТЕБ та НС, внаслідок сильного дощу велика вода завдала шкоди садибам, знищила майбутній врожай, замулила городи та дорогу.

Через негоду підтоплення будинків і придомових територій сталося у декількох населених пунктах на Одещині.

 

 

Поділитися