21 жовтня 2021 р. 16:15

Через COVID-19 в Одесі перенесли архітектурні громадські слухання

Через COVID-19 в Одесі перенесли архітектурні громадські слухання

Департамент архітектури та містобудування Одеської міської ради переніс проведення громадських обговорень (оприлюднення) проєкту детального плану території у межах вулиці Розкидайлівська, вулиці Балківська, вулиці Михайла Грушевського та залізничної колії на тиждень.

Відповідне оголошення оприлюднила пресслужба муніципалітету. 

«У зв’язку з встановленням «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення коронавірусної хвороби (COVID-19) в Одеській області громадські слухання переносяться з 21 жовтня 2021 року на 28 жовтня 2021 року», - йдеться в повідомленні.

Відповідно до положень Генерального плану м. Одеси, затвердженого у 2015 році, територія ДПТ відноситься здебільшого до громадської забудови, на частині якої на період реалізації 3-7 років передбачається її реконструкція під будівництво торгівельного центру.

На період реалізації генерального плану міста – до 2031 року пропонується реконструкція частин території розробки ДПТ (на ділянках комунальної власності, зайнятих малоцінними житловими та нежитловими спорудами) для розміщення нового житлового комплексу та закладу дошкільної освіти – дитячого садка місткістю 10 груп і з урахуванням збудованого нового 8-10-14-поверхового жилого будинку (на відомчій території ГУ Нацполіції в Одеській області).

На термін реалізації генерального плану м. Одеса до 2031 року:

  • розміщення закладу дошкільної освіти на 10 груп шляхом реконструкції частини території комунальної власності міста;
  • реконструкція та нове будівництво житлового комплексу – багатоквартирного 6-ти-секційного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення, амбулаторії (100 кв. м) та підземним паркінгом (280 м/м) на території комунальної власності міста по вул. Розкидайлівській, 63;
  • розміщення надземних 2-поверхових паркінгів всього на 477 машино-місць.

Для зберігання автотранспорту відвідувачів та працівників розраховано підземний паркінг на 984 машино-місця під плямою забудови та відкриті майданчики для паркування автомобілів у кількості 130 машино-місць. Всього забезпечується необхідна кількість – 1 тисяча 114 машино-місць.

Зазначимо, що розробку цього ДПТ узгодили депутати міської ради на сесії в березні. 

Нагадаємо, Приморський районний суд Одеси призначив до розгляду позов про визнання незаконним та скасування рішення Одеської міської ради. 

Йдеться про рішення міської ради від 21 вересня 2016 року «Про затвердження детального плану території у межах вулиці Штильової, Миколаївської дороги, вулиці Красної та залізниці у м. Одесі».

Поділитися