03 червня 2021 р. 16:18

Центр Одеси завтра стане великою пішохідною зоною

Центр Одеси завтра стане великою пішохідною зоною

Пішохідна зона в центрі Одеси буде працювати з 19:00 4 червня (п'ятниця) до 24:00 6 червня (неділі) и такий режим роботи буде зберігатися в усі наступні вихідні і святкові дні.

Про це повідомили у пресслужбі муніципалітету.

Центральна частина міста буде представляти собою єдину велику пішохідну зону, обмежену:

  • вул. Дерибасівською (на ділянці між вул. Пушкінською та вул. Катерининською),
  • вул. Катерининською (на ділянці від вул. Грецької до Приморського бул.),
  • Катерининською площею,
  • Сабанєєвим мостом,
  • пров. Чайковського,
  • пров. Воронцовським,
  • вул. Ланжеронівською,
  • вул. Рішельєвською (на ділянці від вул. Грецької до вул. Ланжеронівської),
  • вул. Пушкінською (на ділянці від вул. Грецької до пров. Чайковського).

На в'їздах у пішохідну зону стоятимуть патрулі КУ «Муніципальна варта» і поліції, а в'їзди буде обмежено квітковими клумбами.

Деяким категоріям громадян буде дозволено в'їзд у пішохідну зону.

Так, безперешкодний доступ до пішохідної зони отримають: особи з інвалідністю та особи похилого віку; місцеві жителі за наявності документів про реєстрацію або договору оренди; постояльці готелів за наявності бронювання номера; таксі з пасажирами - місцевими жителями або постояльцями готелів з документами; кур'єри служби доставки на мопедах за умови пішого пересування; весільні кортежі в ЗАГС на вул. Рішельєвській; машини, що доставляють продукти в магазини і ресторани; велосипеди, самокати та моноколеса.

Мотоциклам і мопедам в'їзд буде заборонений нарівні з автомобілями.

Крім того, на вулицях пішохідного центру буде заборонена стоянка автомобілів.

Паркування буде дозволено тільки у дворах чи на внутрішніх паркувальних майданчиках закладів.

Контроль за дотриманням правил паркування будуть здійснювати інспектори відділу контролю за безпекою дорожнього руху і паркування Департаменту транспорту, зв'язку та організації дорожнього руху.

Також розроблено механізм евакуації автомобілів.

Нагадаємо, виконавчий комітет Одеської міської ради погодився зробити центр міста пішохідним у вихідні та свята, заборонивши в'їзд туди більшості транспорту.  

У квітні Виконавчий комітет Одеської міської ради ухвалив обмеження в’їзду в Одесу та заборони зупинки і стоянки вантажних автомобілів із дозволеною максимальною масою понад 3,5 тонни на вулицях міста у робочі дні із 7:00 до 10:00 та з 17:00 до 20:00.

Раніше виконавчий комітет Одеської міської ради планував доручити Департаменту транспорту, зв’язку та організації дорожнього руху Одеської міської ради і комунальній установі «Спеціалізований монтажно-експлуатаційний підрозділ» розробити схеми організації дорожнього руху вантажівок низкою вулиць Одеси. 

Поділитися