27 вересня 2021 р. 11:32

Центр Одеси цього року не будуть посипати піском

Центр Одеси цього року не будуть посипати піском

Комунальне підприємство "Міські дороги" наступного року має вже відмовитися від використання піску для посипання доріг під час ожеледиці, а центр Одеси перестануть посипати піском вже цього року. 

Про це повідомив заступник Одеського міського голови Дмитро Жеман під час апаратної наради в муніципалітеті. 

За його словами, брак коштів не дав змоги переобладнати увесь парк техніки КП для використання інших реагентів. 

"Ми будемо Приморський район та основні магістралі цього року вже обробляти сіллю, а піщано-солева суміш використовуватиметься як допоміжний реагент. Наступного року вже маємо відмовитися від піску", - зазначив віцемер.

Втім наразі КП проводить тендери для закупівлі суміші, для створення якої треба придбати 2 тисячі 500 тон солі та 22,5 тисяч тонн піску. А всього до зими підприємство заготовляє 26 тисяч 843 тони суміші з піску та солі.

Як повідомила директорка департаменту міського господарства Наталія Мостовських, підприємство має переобладнати до зими 107 автівок. 

Міський голова Геннадій Труханов нагадав, що цього року муніципалітет передбачав звести до мінімуму використання піску через те, що після сходження снігу місто витрачає багато часу та ресурсів на прибирання вже піску. 

"Реагенти різноманітні, наприклад, рідкі - дорожчі за цю суміш, але стільки, скільки ми витрачаємо потім на прибирання піску, виходить ще дорожче. Після минулого сезону прибирали пісок місяць чи навіть більше. Не говорячи вже про те, що пісок забиває водовідводи", - зазначив мер. 

  

Нагадаємо, управління капітального будівництва Одеської міської ради оголосило тендер для пошуку компанії, якій заплатять за капітальний ремонт будівлі школи №51. 

Об’єктивних підстав підвищувати тарифи на тепло та гарячу воду у місцевої влади немає, тому що ціна на газ в Україні не зростатиме.

Керівництво комунального підприємства "Теплопостачання міста Одеси" під час наступної сесії планує звернутися до депутатів Одеської міської ради із проханням виділити ще 120 мільйонів гривень. 

Поділитися