30 серпня 2021 р. 15:01

Будинок Лібмана планують відремонтувати до Нового року

Будинок Лібмана планують відремонтувати до Нового року

Реставрацію покрівлі пам'ятки архітектури будинку Лібмана планують завершити до Нового року, а будок Русова не можуть здати в експлуатацію.

Про це повідомив Одеський міський голова Геннадій Труханов.

За його словами, попередній реставратор планував надбудувати на пам'ятці архітектури мансардний поверх, але йому не дозволили тож компанія затягувала реконструкцію та залишила будинок без покрівлі взимку. 

Що ж стосується будинку Русова, що знаходиться поряд, то його незважаючи на завершену реконструкцію мерія не в змозі здати в  експлуатацію через те, що попередній власник судиться із муніципалітетом, а розгляд справи призначений аж на лютий 2022 року.

Зазначимо, Управління капітального будівництва Одеської міської ради уклало угоду із товариством з обмеженою відповідальністю «Виробничо-комерційним підприємством "Таурус"» щодо ремонтно-реставраційних робіт фасаду та покрівлі будівлі, розташованої на розі вулиць Преображенської та Садової.

До цього право реставрувати цю будівлю вдруге виграв реставратор будинку Руссова. Товариство з обмеженою відповідальністю «Укрспецпроект», яке згодилось працювати за 9 мільйонів 870 тисяч гривень. 

ТОВ "Укрспецпроєкт" відома реставрацією будинку Руссова та кількома скандалами навколо цієї реставрації. Так, начальник управління з питань охорони об'єктів культурної спадщини Володимир Мещеряков повідомив, що реставратори будинку Руссова під час оновлення скульптур допустили серйозне порушення технології, і саме через це в однієї з них відпало обличчя. 

Попередній аукціон відбувся 26 лютого, проте пропозиції усіх учасників відхилили. А в грудні минулого року начальник муніципального управління капбудівництва Борис Панов повідомив, що мерія має намір розірвати договір з компанією «Укрспецпроект» через зволікання з реконструкцією даху пам'ятки архітектури. 

Поділитися