05 липня 2021 р. 08:59

Біля узбережжя Одеси перекинулася яхта

Біля узбережжя Одеси перекинулася яхта

Яхта «Скіф», що брала участь у парусній регаті «Кубок портів Чорного моря», перекинулася ввечері, 4 липня, під Одесою на відстані 1 кілометру від пляжу Ланжерон.

Як зазначили в Департаменті муніципальної безпеки Одеської міської ради, рятувальники швидко допомогли капітану судна, а аварійну яхту відбуксирували в район муніципальної рятувальної станції.

Заявку на участь в регаті подали понад 30 команд, в тому числі й кілька команд курсантів військових навчальних закладів.

Зазначимо, що під час робочої поїздки на Одещину президент України Володимир Зеленський взяв участь в заходах з нагоди Дня Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Нагадаємо, світлини урочистих заходів з нагоди Дня ВМС за участю Президента України можна подивитися у нашій фотогалереї

В Практичній гавані Одеського порту відкрили меморіал на честь загиблих моряків.

28 червня в Одесі за участі представників майже 30-ти країн-учасників проведено урочисту церемонію відкриття українсько-американського навчання "Сі Бриз - 2021".

Цього року навчання серії "Сі Бриз" є наймасштабнішими, про що свідчить рекордна кількість держав-учасниць. Вони триватимуть з 28 червня по 10 липня в місті Одесі, Очакові, Дністровському лимані, Кінбурнській косі, островах Зміїний і Первомайський та інших районах нашої країни. В "Сі Бризі" беруть участь близько 30 кораблів, катерів та суден, понад 30 літаків і вертольотів, до 5 тисяч особового складу та 50 одиниць озброєння і військової техніки. 

Сполучені Штати Америки виділили 12 мільйонів доларів на будівництво нового пункту базування корабельно-катерного складу Морської охорони в Одесі.

У США триває посилений курс підготовки двох екіпажів патрульних катерів типу «Айленд».

Поділитися