05 січня 2021 р. 18:36

Без пасажирів, але з колядками: в Одесі пройде різдвяний парад трамваїв

Без пасажирів, але з колядками: в Одесі пройде різдвяний парад трамваїв

Різдвяний парад трамваїв через очікувані 7 січня несприятливі погодні умови перенесли на 8 січня, - інформує пресслужба Одеської міської ради.

Цього року в параді візьмуть участь два трисекційних трамваї «Одіссей МАХ», прикрашені новорічними гірляндами.

Один з трамваїв вийде з депо №1 на вулиці Водопровідній о 17:41 і продовжить рух за маршрутом № 26. О 18:05 святковий вагон проїде по 5-й ст. Люстдорфської дороги, о 18:19 - 11-й станції Люстдорфської дороги, де зробить розворот і попрямує назад у бік Старосінної площі, прибуття на яку намічено на 19:00.

Другий вагон стартує на маршруті №7 о 17:30 з кінцевої зупинки на вулиці Паустовського, о 18:16 він буде в Херсонському сквері, проїде узвозом Маринеска, вулицею Преображенською, вулицею Тираспольською, вулицею Старопортофранківською, вулицею Пантелеймонівською, о 18:55 проїде біля театру Музкомедії, о 19:00 прибуде на кінцеву зупинку біля парку Шевченка.

Через обмеження, пов'язані з пандемією, обидва трамвайних вагони проїдуть без пасажирів і зупинок. Проте всередині святково прикрашених трамваїв творчі колективи виконуватимуть колядки та різдвяні пісні, які через динаміки будуть передаватися на вулицю.

На кінцевих зупинках маленьких глядачів будуть пригощати солодощами. 

Зазначимо, що паради міського електротранспорту є традиційними і проходять щороку, але цьогоріч вперше - з карантинними обмеженнями. Нагадаємо, що в Одесі за підтримки Єдиного інвестиційного банку поступово оновлюється парк міського транспорту. Крім того, в місті планують налагодити роботу електробусів.

Поділитися