03 березня 2021 р. 13:29

Автору туристичного логотипу Одеси остаточно заборонили в'їжджати в Україну

Автору туристичного логотипу Одеси остаточно заборонили в'їжджати в Україну

Касаційний адміністративний суд Верховного суду залишив у силі заборону на в'їзд в Україну для російського блогера і арт-дизайнера Артемія Лебедєва.

Це пов'язано з його заявами на підтримку анексії Криму, повідомляє РБК-Україна.

Суд розглянув скаргу адвокатів російського блогера на рішення Служби безпеки України від березня 2017 року, яким Лебедєву було заборонено в'їзд терміном на 5 років.

Він не може потрапити до країни, незважаючи на те, що у нього є квартира і бізнес в Києві.

Підставою для заборони стало те, що Лебедєв на своїх сторінках у соціальних мережах засуджував Революцію Гідності, публічно висловлював підтримку анексії Криму і називав перебування півострова в складі України «історичним непорозумінням».

Крім того, він як тревел-блогер відвідував окуповані території Донецької і Луганської областей і цим, на думку СБУ, висловлював підтримку бойовикам і свідомо порушував українське законодавство.

Спецслужба впевнена, що Лебедєв також є активним прихильником «російського світу».

Росіянин у своїй скарзі написав, що вважає рішення СБУ необґрунтованим, а також зазначив, що в інтернеті немає даних щодо ідентифікації особи, що поширювала зазначену інформацію на його сторінках у соціальних мережах.

Верховний суд відхилив скаргу позивача і залишив в силі рішення судів попередніх інстанцій про заборону в'їзду Лебедєва до України. Постанова оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, 5 червня 2012 року дизайнерська студія Артемія Лебедєва презентувала брендбук «Фірмовий стиль Одеси», до якого увійшли фірмовий логотип, шрифти, патерн, каліграфічний композиція і правила оформлення «різних корисних речей - від вуличних табличок до сувенірних футболок». В той же день в Одесі під час відкриття міського туристичного центру відбулася презентація нового логотипу.

За заявою самого дизайнера, запропонований ним логотип Одеси повинен асоціюватися з «якорем, серцем, хвилями, силою і маяком».

2 вересня 2012 року, в День міста, відбулося урочисте відкриття монумента, на якому серед інших гостей були присутні автор логотипу Артемій Лебедєв і міський голова Одеси Олексій Костусєв.

Нагадаємо, у 2019 році громадянину Молдови заборонили в'їзд в Україну на три роки за спробу провезти георгіївську стрічку.

У 2017 році російській поетесі заборонили в'їзд в Україну після виступу в Одесі.

Поділитися