05 серпня 2021 р. 13:11

Авто, мотоцикли та велосипеди в стилі ретро приїдуть до Татарбунар

Авто, мотоцикли та велосипеди в стилі ретро приїдуть до Татарбунар

Громадський центр правосуддя спільно з Татарбунарською міською радою, поліцейськими та рятувальниками 28 серпня 2021 року проведуть у місті Татарбунари третій фестиваль ретроавто «Татарбунари-ретро»,повідомила Одеська обласна організація Комітету виборців України

Окрім параду за участю понад 30 ретроавтомобілів та ретромотоциклів, гості фестивалю побачать спецтранспорт органів поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій. Всі охочі матимуть змогу поспілкуватись з правоохоронцями та рятувальниками. Для дітей відкриють спеціальну локацію, де можна буде поспілкуватись с поліцейськими, отримати світловідбивачі на одяг та речі, приміряти спеціальне обладнання.

Основна локація розташується на центральній площі міста навпроти Палацу культури з дотриманням усіх правил безпеки. З 09:30 до 12:30 усі бажаючі зможуть оглянути ретроавто, ретромотоциклами та навіть ретровелосипедами, зробити світлини, а також познайомитися з історією техніки та життям його власників. А за домовленістю - навіть провести тест-драйв.

Представники Громадського центру правосуддя та Татарбунарського бюро правової допомоги будуть надавати місцевим мешканцям та гостям міста інформацію та консультації з безпеки руху, поводження на дорогах, статусу правоохоронних органів та рятувальних служб, щодо спілкування з поліцейськими. Корисні поради гості свята почують і від представників органів правопорядку.

Після проведення заходів на основній локації, буде організовано проїзд колони ретроавто по місту.

Ідея проведення фестивалю ретроавто виникла у 2019 році. Тоді місцеві активісти та представники Координаційного офісу безпеки у День автомобіліста провели перший фестиваль, на якому було представлено 11 ретроавтомобілів.

Минулого року виконавчим комітетом Татарбунарської міської ради було затверджено Положення про проведення щорічного фестивалю ретроавтомобілів «Татарбунари-ретро». Другий фестиваль ретроавто відбувся в липні 2020 році - цей захід був значно масштабнішим. Окрім параду 21 ретроавтомобіля та мотоцикла, на центральній площі міста близько 1,5 тисячі людей мали змогу познайомитися з технікою оперативних служб та поспілкуватися з правоохоронцями та рятувальниками. А фахівці Управління Патрульної поліції в Одеській області в межах окремої локації розповідали дітям про різні аспекти безпечного поводження. 

У 2021 році фестиваль ретроавто вирішено включити до переліку заходів до дня міста Татарбунари та провести 28 серпня, що повинно збільшити кількість учасників. Як вже повідомлялося, цього року у святі братимуть участь понад 30 ретроавто з Татарбунар, Арцизу, Сарати, Кілії та інших громад півдня Одеської області.

Підтверджена участь найстарішого авто минулорічного фестивалю - раритетного "Опеля" 1938 року випуску. Гості також побачать  окрему секцію мотоциклів, мопедів, велосипедів. За ініціативи місцевих мешканців започатковано збір призів для власників ретроавто (переважно це авторські мистецькі вироби). Наразі декілька туристичних агенцій Півдня Одещини включили фестиваль но своїх туристичних маршрутів.

Організацією фестивалю займається оргкомітет з місцевих активістів на чолі з керівником Громадського центру правосуддя Леонідом Семененком. Майданчиком для обговорення проведення фестивалю є сторінка у фейсбук «Фестиваль ретро авто «Татарбунари ретро». Зацікавленим власникам ретроавто, необхідно надіслати заявку на участь у фестивалі до Татарбунарської міської ради на електронну пошту tat-miskrada@ukr.net з поміткою «Татарбунари-ретро». З усіх питань проведення фестивалю ретроавто можна звертатися  до Громадського центру правосуддя за телефоном (067) 208-11-22, з 10:00 до 16:00.

Діяльність Громадського центру правосуддя впроваджується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках проєкту «Громадський центр правосуддя як  мультифункціональна платформа розвитку правосуддя в громадах».

Поділитися