16 грудня 2021 р. 10:33

Арцизька міська рада відсудила в аграрія мільйонний борг

Арцизька міська рада відсудила в аграрія мільйонний борг

Господарський суд Одеської області став на сторону Арцизької міської ради у суперечці із місцевим підприємцем через 1 мільйон гривень.

Про це повідомив міський голова Арциза Сергій Парпуланський

За його словами, цей мільйон підприємець заборгував громаді за використання її землі. 

"Арцизька міська рада веде боротьбу з підприємствами-боржниками громади, які використовують землю, але відмовляються офіційно укладати договори оренди. Було подано перший позов до одного з найбільших неплатників. Господарський суд Одеської області зобов'язав стягнути понад 1 мільйон гривень, а також понад 15 тисяч гривень судових витрат із підприємства на користь громади", - повідомив мер.

Нагадаємо, у січні колегія Верховного суду України відхилила вимоги депутатів колишньої Арцизької районної ради до Верховної Ради України щодо збереження Арцизького району як адміністративної одиниці.

В листопаді минулого року слухання справи за позовом Арцизького райради проти Верховної Ради України у Верховному суді перенесли через те, що одна з суддів колегії захворіла.

Раніше Верховний суд України викликав депутатів Арцизької районної ради на судове засідання 21 жовтня.

Ще раніше депутати Арцизького районного ради затвердили текст позову до Верховного суду України з вимогою визнати протиправним і таким, що підлягає скасуванню постанова Верховної Ради України про утворення і ліквідації районів на сесії 19 серпня.

У липні Верховна Рада України ухвалила постанову про створення і ліквідацію районів, скоротивши кількість районів в Україні з 490 до 138, зменшивши їх кількість і в Одеській області.

В Одеській області, зокрема, створені: Березовський, Білгород-Дністровський, Болградський, Ізмаїльський, Одеський, Подільський і Роздільнянський райони.

Поділитися