01 лютого 2021 р. 19:45

Суд дозволив розшукувати підозрювану у справі про збитки Одеського припортового заводу

Суд дозволив розшукувати підозрювану у справі про збитки Одеського припортового заводу

Шостий апеляційний адміністративний суд скасував рішення Окружного адміністративного суду міста Києва, яким заборонили Офісу генерального прокурора звертатися до Інтерполу про оголошення в міжнародний розшук ексчленкині правління Одеського припортового заводу Ольги Ткаченко.

«Апеляційні скарги Національного антикорупційного бюро України, ОГП - задовольнити. Ухвалу ОАСК від 23 жовтня про вжиття заходів забезпечення позову скасувати та ухвалити нове рішення, яким у задоволенні заяви Ольги Ткаченко про забезпечення позову – відмовити», – йдеться в рішенні.

Як стверджує видання «Слово й Діло» Ольга Ткаченко також колишня помічниця народного депутата від Олександра Грановського.

В жовтні минулого року Окружний адміністративний суд Києва заборонив Офісу генерального прокурора розшукувати та екстрадувати підозрювану у справі про завдання понад 93 мільйонами гривень шкоди «Одеському припортовому заводу», яку розслідують Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро України вважають, що довірена особа народного депутата, заступник директора «Одеського припортового заводу», начальнику відділу ОПЗ, та власник компанії-нерезидента створили злочинну схему, яка спричинила підприємству збитки на сумму 93,3 мільйони гривень. 

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід начальнику відділу акционерного товариства «Одеський припортовий завод». Слідчий суддя застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді 630 тис. гривень застави. 

Поділитися