03 березня 2021 р. 11:43

Суд відправив позивачів проти будівництва на території Міжрейсової бази моряків в першу інстанцію

Суд відправив позивачів проти будівництва на території Міжрейсової бази моряків в першу інстанцію

П'ятий апеляційний адміністративний суд знов скасував рішення Окружного адміністративного суду щодо заборони будівництва на території Міжрейсової бази моряків, проте зазначив, що позивач може розпочати розгляд цієї справи у суді загальної юрисдикції.

Як пояснив ІзбірКому позивач - активіст Олег Михайлик, фактично його відправили у цій справі починати все з початку. 

Проте, активіст та його адвокати планують оскаржити рішення апеляційного суду в касації. Олег Михайлик пояснив це тим, що розгляд справи в Приморському суді може продовжуватися кілька років, а забудовник за цей час може закінчити роботу та знищити зелені насадження на цій території.

"В Приморському чи в Київському судах ці справи будуть розглядатися роками, як наприклад, наш позов про зонінг, в який вже зміни планують вносити, а рішення все ще немає", - зазначив активіст на своїй сторінці у Facebook. 

ВІДЕО: Олег Михайлик.

ВІДЕО: Одесса 2020

Нагадаємо, в березні 2020 року П'ятий апеляційний адміністративний суд вже скасовував рішення Одеського окружного адміністративного суду, який заборонив забудову площі близько 4 гектарів на Міжрейсовій базі моряків.     

Ділянка, на якій знаходиться Міжрейсова база моряків, є прибережною територією. У 2006 році Одеська міська рада продала цю землю особі, яка передала цю ділянку на праві власності 26 фізичним особам, і в подальшому було ліквідовано. У 2011 Одеська національна юридична академія уклала з Фондом держмайна України договір оренди будівель і споруд міжрейсова бази моряків. Йшлося про семиповерховому і триповерховому житлових корпусах, двоповерховому лікувальному корпусі, адміністративному корпусі, будівлі клубу, будівлі їдальні і т. п. Загальна площа зданих в оренду споруд становила понад 20 тисяч квадратних метрів. 11 жовтня 2012 року орендар зніс одне з орендованих будівель - лікувальний корпус, і на звільненій таким чином ділянці почалося будівництво будівлі церковно-парафіяльної школи, яке триває досі.

Поділитися