04 червня 2021 р. 14:09

Апеляційний суд став на бік міськДАБІ в суперечці із забудовником через будівництво на Рішельєвській

Апеляційний суд став на бік міськДАБІ в суперечці із забудовником через будівництво на Рішельєвській

П’ятий апеляційний адміністративний суд повністю задовольнив вимоги управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради щодо будівництва на Рішельєвській, 41.

Про це на свої сторінці в Facebook повідомив начальник управління Олександр Авдєєв

За його словами, тепер управління буде вимагати демонтажу нахаббуду. Йдеться про будинок, який перебудували та перетворили у семиповерхівку під виглядом реконструкції квартир.  

"Забудовнику пощастило:  він проводив роботи під час мораторію за змін у законодавстві, які обмежили як перевірки, так і скасування повідомлень. Нам залишився тільки один шлях - через суд", - зазначив він.

Після його скасування працівники управління провели позапланову перевірку та встановили численні порушення

  • Збудовано семиповерхову будівлю з цокольним поверхом замість п'ятиповерхової, як передбачено затвердженою проектною документацією та експертним висновком. 
  • Перевищено гранично-допустиму висоту будівель замість 18,6 мметрів, як вказано в містобудівних умовах та обмеженнях, вже побудували 21 метр.
  • Збільшили пляму забудови без права власності (користування) на земельну ділянку.
  • Документи, які б надавали право на виконання будівельних робіт з будівництва 7-поверхової будівлі за даною адресою, відповідно до Реєстру будівельної діяльності відсутні.

Отже, в управлінні вирішили, що будівельні роботи за даною адресою являються самочинними та звернулись до суду. 

10 липня 2020 року Одеський окружний адміністративний суд відкрив провадження про скасування повідомлення про початок виконання будівельних робіт через розбіжності в документах. Але 25 січня у задоволенні адміністративного позову управлінні відмовили

Нагадаємо, раніше Одеський окружний адміністративний суд заборонив будівельні роботи на Лідерсівському бульварі 7, 9, задовільнивши заяву позивача - заступника обласної прокуратури про вжиття заходів забезпечення позову.   

Поділитися