28 липня 2021 р. 17:32

Апеляційний суд скасував рішення про визнання будівництва центру "Догтаун" незаконним

Апеляційний суд скасував рішення про визнання будівництва центру "Догтаун" незаконним

П'ятий апеляційний адміністративний суд Одеси розглянув справу щодо будівництва центру "Догтаун" на території меморіалу 411-ї батареї та скасував рішення першої інстанції, яке визнало його зведення незаконним.

Про це повідомляє Суспільне.

У зверненні до суду представники Одеської міської ради, муніципального департаменту екології та комісії з питань громадського бюджету просили скасувати рішення першої інстанції, а саме про визнання будівництва центру незаконним.

Однак, адвокат ГО "Автомайдан" Олексій Мельников заявив, що зведення центру "Догтаун" відбувалося з порушенням законодавства та без дозвільних документів.

Він повідомив, що "Автомайдан" подаватиме касаційну скаргу.

Нагадаємо, у квітні 2020 року Одеський осередок громадської організації «Автомайдан» звернувся до Одеського окружного адміністративного суду з позовом про визнання незаконним будівництва першого міського центру спортивного дресирування собак «Догтауна» на території парку меморіалу 411-ої батареї.

В серпні 2019 року виконавчий комітет Одеської міськради передав комунальному підприємству «Муніципальний центр екологічної безпеки» на баланс перший міський центр спортивного дресирування собак «Догтаун».

В березні того ж року активісти одеського осередку «Автомайдану» приїхали до будинку депутатки Одеської міської ради Ірини Куценко. Протестуючі привезли до дому намет з написом ««Догтаун» Есіновіч» і розсипали перед воротами собачий корм. Як вони пояснили «щоб тварини поїли».

В січні 2019 року активісти «Національного корпусу» і захисники парку-частини меморіалу оборони Одеси «411-я батарея» в третій раз знесли паркан, встановлений будівельниками першого міського центру спортивного дресирування собак «Догтауна».

Раніше поліцейські затримали в Одесі активіста за підозрою у вимаганні у приватного підприємця дві тисячі доларів США. Як повідомив тодішній радник начальника ГУНП в Одеській області Руслан Форостяк, затриманий виявився учасником мітингу під будівлею облполіціі на підтримку будівництва центру «Догтаун» в парку на 411-й батареї.

Нагадаємо також, що одеський активіст - лідер організації «Вуличний фронт» Дем'ян Ганул заявив, що вранці 1 січня 2019 року його побили патрульні поліцейські. У свою чергу, в пресслужбі поліції повідомили, що патрульні побачили п'яного чоловіка, що скандалив з жінкою і втрутилися. Однак чоловік повів себе агресивно і патрульні заспокоїли його.

У грудні 2018 року, затриманих в ході акції протесту на місці будівництва першого міського центру спортивного дресирування собак «Догтауна» активістів звинуватили в непокорі і нападі на поліцейських і дрібне хуліганство.

Перед тим кілька десятків екоактивістів і активістів партії «Національний корпус» зібралися на місці будівництва першого міського центру спортивного дресирування собак «Догтауна».

Раніше група активістів, яка позиціонує себе як захисники 411-ї батареї, шипувала 80 дерев, які, на їхню думку, планували спиляти в рамках реалізації проєкту суспільного бюджету по будівництву першого міського центру спортивного дресирування собак «Догтауна».

Поділитися