10 жовтня 2021 р. 14:14

Активісти й курсанти навели лад на козацькому цвинтарі

Активісти й курсанти навели лад на козацькому цвинтарі

За ініціативи Українського інституту національної пам’яті небайдужі одесити навели лад на козацькому кладовищі. Про це повідомила пресслужба Військово-Морських Сил України.

В заході взяли участь, зокрема, ветерани війни на Сході України та курсанти Інституту Військово-Морських Сил ЗС України.
Крім прибирання, учасники зустрічі мали можливість прослухати лекцію з історії, яка розвінчувала сталі міфи російської пропаганди щодо історії міста Одеси. Також курсанти поспілкувалися з ветеранами антитерористичної операції та операції Об’єднаних Сил, яка триває на Донбасі. А представники громадських організацій пригостили всіх стравами традиційної козацької кухні 

Майбутні флотські офіцери, разом з іншими учасниками, висловили бажання і в подальшому брати участь у подібних культурно-просвітницьких заходах.

Нагадаємо, Міністерство культури та інформаційної політики України занесло найстаріше козацьке кладовище Одеси до Державного реєстру нерухомих пам'яток. Про це повідомила заступник директора Департаменту культури, національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини облдержадміністрації Ярослава Різникова.  

У Практичній гавані Одеси відбувся перший випуск курсантів Водолазної школи Військово-Морських Сил Збройних Сил України, які отримали водолазну кваліфікацію рівня інструкторів  водолазної справи.

В День Незалежності України в акваторії Одеської затоки пройшов військово-морський парад. В ньому взяли участь кораблі, катери і судна Військово-Морських Сил, Морської охорони, Морської рятувальної служби і Державної прикордонної служби, а також кораблі країн-партнерів. Проходження кораблів супроводжувалося висадженням десанту та прольотом морської і прикордонної авіації.

Фото: ВМСУ

Поділитися